Batman: Ο σκοτεινός ιππότης

Μετά από την μεγάλη επιτυχία του “Batman Begins” ο επιτυχημένος σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν ξαναεπιστρέφει με το σίκουελ του Batman: The dark knight ή Ο σκοτεινός ιππότης όπως είναι η ελληνική μετάφραση του τίτλου, στις 17/7/2008 στους Ελληνικούς κινηματογράφους.

Η υπόθεση της ταινίας δεν είναι άλλη από το ότι: ο Μπάτμαν θα βάλει ψηλότερα τον πήχη στον αγώνα για την πάταξη του εγκλήματος. Με την βοήθεια του Υπαρχηγού Τζιμ Γκόρντον και του Εισαγγελέα, Χάρβεϊ Ντεντ, θα επιχειρήσει να διαλύσει τις εναπομένουσες εγκληματικές οργανώσεις που μαστίζουν την πόλη. Η συνεργασία αποδεικνύεται αποτελεσματική, αλλά σύντομα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα ανερχόμενο εγκληματικό μυαλό, γνωστό στους τρομοκρατημένους κατοίκους της Γκόθαμ, ως Τζόκερ.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Batman, τον μασκοφόρο εκδικητή και μεγιστάνα της Γκόθαμ, Μπάτμαν (Μπρους Γουέιν), ενσαρκώνει και πάλι ο Κρίστιαν Μπέιλ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης, οι Μάικλ Κέιν (Άλφρεντ), Χιθ Λέτζερ (Τζόκερ), Γκάρι Όλντμαν (Υπαρχηγός Τζιμ Γκόρντον), Άαρον Έκχαρτ (Εισαγγελέας Χάρβει Ντεντ/Διπρόσωπος), Μάγκι Τζίλενχαλ (Ρέιτσελ Ντόους) και Μόργκαν Φρίμαν (Λούσιους Φοξ). Στον ρόλο του Joker ο Χιθ Λέτζερ, ο οποίος έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι μεταθάνατον υποψήφιος για όσκαρ λόγω της υπέροχης ερμηνείας του στο ρόλο του κακού της υπόθεσης, αφού ο άτυχος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στα 28 του χρόνια από υπερβολική δόση ναρκωτικών τον Ιανουάριο. 

«Πρόκειται για την καλύτερη ερμηνεία ρόλου “κακού” που έχω δει. Πιστεύω ότι θα κερδίσει την υποψηφιότητα, θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν δεν είναι υποψήφιος» δήλωσε ο συμπρωταγωνιστής του Λέτζερ, Μάικλ Κέιν. Ενθουσιώδεις και οι δηλώσεις του Γκάρι Όλντμαν: «Δεν έχω δει τέτοια ερμηνεία από τότε που ο Ντένις Χόπερ ενσάρκωσε τον Frank Booth στο “Μπλε Βελούδο”. Ξεπερνά ακόμα και τον Χάνιμπαλ Λέκτερ!». «Είναι τραγικό που δεν είναι εδώ, είμαστε όμως εμείς για να δούμε το ταλέντο του και να το γιορτάσουμε» δήλωσε ο «Μπάτμαν» Κρίστιαν Μπέιλ.

Ο Χιθ Λέτζερ είναι ο δεύτερος που θα βραβευθεί με όσκαρ, αν τελικά τα καταφέρει. Ο Πίτερ Φιντς παραμένει ο μόνος από τον κλάδο των ηθοποιών, ο οποίος τρεις μήνες πριν από την απονομή των Όσκαρ του 1977, έπεσε νεκρός στο lobby του Beverly Hills Hotel, όπου είχε ραντεβού με το σκηνοθέτη Σίντνεϊ Λιούμετ για να συζητήσουν για επόμενη συνεργασία τους. Ήδη απολάμβαναν τους καρπούς της κοινής τους επιτυχίας «Το δίκτυο».

Έξι σκηνές της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης» γυρίστηκαν με κάμερες IMAX, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και τα πρώτα 6’ της ταινίας. Είναι η πρώτη φορά που ένα φιλμ του βεληνεκούς του «Σκοτεινού Ιππότη» γυρίζεται, έστω και εν μέρει, με αντίστοιχο format, σε μια επαναστατική σύγκλιση των διαφορετικών τεχνικών κινηματογράφησης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.