Κυκλάδες: Μύκονος η κοσμοπολίτικη

Ποιος άλλος εκτός από τον θεό Διόνυσο θα μπορούσε να είναι προστάτης αυτού του νησιού; Η Μύκονος αποτελεί ενιαίο νησιωτικό σύμπλεγμα μαζί με τη Δήλο, τη Ρήνεια και μερικές βραχονησίδες. Η σημερινή ζωηρή τουριστική και κοσμική της κίνηση την κρατά πάντα στο προσκήνιο και δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά στη Μεσόγειο.

Η φήμη της Μυκόνου και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, ανάμεσα στους οποίους και οι σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, δημιούργησαν και την αντίστοιχη εμπορική κίνηση που έκαναν διάσημη την αγορά του νησιού.

Έτσι, στους δρόμους της Μυκόνου, με εμπορικότερο το Ματογιάννι, μπορεί να συναντήσει κανείς στα μαγαζιά επώνυμα ρούχα, περίτεχνα κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης.

Η Μύκονος κατέχει υψηλή βαθμολογία μεταξύ των κορυφαίων ‘clubbing’ προορισμών της Μεσογείου, ενώ η νυχτερινή ζωή της θεωρείται από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Το μοναδικό αυτό νησί των Κυκλάδων με το στυλ του καταφέρνει, με το πέρασμα του χρόνου, να προσελκύει  όχι μόνο περισσότερους, αλλά και πιο ενθουσιώδεις επισκέπτες. Προσελκύει επίσης διεθνούς φήμης D.J.’s, στα διάφορα clubs και bars, που έχουν γίνει διάσημα. Παγκοσμίως γνωστά στέκια είναι το ‘Super Paradise’, το Guzel, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μαγαζιά, όπου θα συναντήσετε όλη την αφρόκρεμα της Μυκόνου, η Παράγκα και το ‘Paradise’.

Ξεκινώντας λοιπόν κάποιος από τη Χώρα της Μυκόνου (στο λιμάνι της οποίας υπάρχει μια μικρή παραλία που πολλοί παραθεριστές και κάτοικοι της πόλης προτιμούν, λόγω ευκολίας) και κατευθυνόμενος προς τα νότια, θα συναντήσει με τη σειρά τις εξής περισσότερο δημοφιλείς παραλίες: paradise Kαλαμοπόδι, super paradise (πλιντρί), τον Άγ. Ιωάννη και τον Άγ. Στέφανο από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού. Και για τους πιο ρομαντικούς υπάρχει μια όμορφη παραλία με λιγότερο κόσμο και περισσότερη ηρεμία, αμέσως μετά το δεύτερο φράγμα της Μυκόνου, στην οποία όμως δεν πιάνουν τα κινητά.


Με πλοίο από τον Πειραιά:
Καθημερινά από τις 07:00, υπάρχουν συμβατικά ή ταχύπλοα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά που αναχωρούν για Μύκονο. Η Μύκονος βρίσκεται 94 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Πειραιά.



Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.