Κυκλάδες: Πάρος για όλα τα γούστα

Πανοραμική εικόνα της Παροικιάς, πρωτεύουσας της Πάρου

Σήμερα ξεκινάμε ένα αφιέρωμα στις Κυκλάδες, τον ιδανικό προορισμό για διακοπές εκεί όπου μπερδεύεται το καλοκαίρι με το λευκό χρώμα κάτω από το λαμπρό φως του ήλιου. Διασχίζοντας τα γαλανά νερά του Αιγαίου αφεθείτε στα πέρατα του ορίζοντα ανάμεσα στα κάτασπρα σπιτάκια και τα υπέροχα τοπία.

Στο μέσο του συμπλέγματος των Κυκλάδων βρίσκεται η Πάρος, δυτικά της Νάξου από την οποία τη χωρίζει στενός δίαυλος πλάτους 3 περίπου μιλίων. Συνδυάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας και το κατάλευκο του ξακουστού παριανού μαρμάρου, η Πάρος σας υποδέχεται με ξεχωριστά τοπία και διάφορους τρόπους διασκέδασης για να περάσετε όσο το δυνατό καλύτερα τις διακοπές σας.

Η Εκκλησία της Εκατονταπυλιανής, σύμβολο της Πάρου

Το νησί που πρωταγωνίστησε στην ιστορία από την εποχή του λίθου ως την ενετοκρατία και την νεότερη ελληνική ιστορία σας προσκαλεί να τη ζήσετε κι εσείς από κοντά μέσα από τα δεκάδες αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς του χώρους. Επισκεφθείτε το ενετικό κάστρο, το αρχαίο νεκροταφείο, το αρχαιολογικό μουσείο Πάρου και το εκκλησιαστικό βυζαντινό μουσείο του νησιού. Μην παραλείψετε την Εκατονταπυλιανή εκκλησία, ένα από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της ελληνικής γης η οποία βρίσκεται στο Β.Α. τμήμα της Πάρου.Η Παροικιά υπό το φώς του φεγγαριού

Απέραντο γαλάζιο, αμμουδιές και καταπράσινα δέντρα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ακτών της Πάρου. Η Αγ. Ειρήνη είναι μια από τις παραλίες που συνδυάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε απόσταση μόλις 4 χλμ.από την πρωτεύουσα της Πάρου, την Παροικιά. Αν προτιμάτε ήσυχες και ερημικές παραλίες επισκεφθείτε τις Κολυμπήθρες, στο δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας. Κι αν είστε από τους υπερκινητικούς, γεμάτοι ένταση προτιμήστε τις όμορφες συνεχόμενες μικρές παραλίες νότια της Παροικίας στην Πούντα, έναντι της Αντίπαρου.

Το νησί δεν παραλείπει να γεμίσει τις βραδιές σας με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις αναδεικνύοντας μοναδικές στιγμές του ελληνικού και κυκλαδίτικου πολιτισμού, που θα σας αφήσουν ένα συγκινητικό υλικό για το ημερολόγιο των διακοπών σας!

Ξεχωριστή και έντονη διασκέδαση προσφέρει το νησί για τους νέους και όχι μόνο που αρέσκονται σε νυχτερινά κέντρα. Η πρωτεύουσα του νησιού σφύζει από ελληνική νυχτερινή ζωή όταν οι περισσότεροι χορεύουν κάτω από τους ρυθμούς του μαγαζιού ”ΧΑΝΤΡΕΣ” ή στην Νάουσα στο απίστευτα καλοκαιρινό ”NOSTOS” club.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Η Πάρος προσφέρεται για μαγευτικές διακοπές για κάθε γούστο

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται καθημερινά με πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας (μόνο). Η πτήση διαρκεί περίπου 35 λεπτά και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις πτήσεις στο 210-9666666 στην Αθήνα ή στα 22840-21900 και 22840-91257 στην Πάρο.

Για την πρόσβασή σας στην Πάρο με πλοίο, υπάρχουν δύο επιλογές, είτε με highspeed το οποίο φτάνει στην Πάρο σε περίπου τρεις ώρες είτε με πλοίο το οποίο φτάνει στην Πάρο σε περίπου 4:30 ώρες. Επίσης μέσα στη βδομάδα υπάρχουν δρομολόγια από την Κρήτη και την Θεσσαλονίκη ενώ το νησί συνδέεται και με τη Σύρο, τη Σίφνο, την Κω, τη Ρόδο, την Ικαρία, τη Σάμο και την Τήνο.

Το περίφημο Punda Beach BarΓραφικό Καφέ στα στενάκια της Πάρου