Όταν κοιτάς από ψηλά… (Φωτογραφικό αφιέρωμα)

“Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά..” τραγουδάει ο ξεχωριστός Κώστας Χατζής και αυτός ο στίχος ταιριάζει απόλυτα με το φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί. Ο Yann Arthus-Bertrand είναι ένας διεθνούς φήμης Γάλλος φωτογράφος, ο οποίος ασχολείται με την εναέρια φωτογραφία μέσα από ελικόπτερο ή αερόστατο.

Το 2000 ο σπουδαίος φωτογράφος ολοκλήρωσε ένα τεράστιο έργο με 100,000 εναέριες φωτογραφίες από 76 χώρες (και από την Ελλάδα) με ονομασία “Η Γη από τον αέρα” το οποίο φιλοξενήθηκε από πολλές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Ένα μικρό δείγμα από την περίφημη αυτή συλλογή μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του φωτογράφου έχει περίπου 2,000 διαθέσιμες φωτογραφίες από την συλλογή του ταξινομημένες ανά χώρα, τις οποίες μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας.

Μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της σειράς “Earth from the Air” που χρησιμοποιείται και ως εξώφυλλο σε πολλά από τα βιβλία του Yann Arthus-Bertrand είναι η παρακάτω, η οποία ονομάζεται “The Heart of Voh” της Νέας Καληδονίας (Γαλλική αποικία στον Ειρηνικό ωκεανό) και απεικονίζει την βλάστηση της περιοχής που σχηματίζει μια καρδιά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.