Νέο οικολογικό πλυντήριο

Νέο πλυντήριο ρούχων της Xeros Ltd, το οποίο σας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Το νέο αυτό πλυντήριο χρησιμοποιεί λιγότερο από το 2% του νερού (απλά μια κούπα νερό) και της ενέργειας που καταναλώνεται από οποιοδήποτε συμβατικό πλυντήριο, αφαιρώντας ταυτόχρονα όλους τους ανεπιθύμητους λεκέδες. Λειτουργεί και πλένει με ελάχιστο απορρυπαντικό και σχεδόν 1,000 μικρά πλαστικά chips για να καθαρίζει τα ρούχα. Το νέο αυτό Gadget θα πωλείται στην Αγγλία μέσα στο επόμενο έτος.

Ο μηχανισμός σχεδιάστηκε από ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Leeds και θα κυκλοφορήσει στην αγορά από μια spin-off εταιρεία με το όνομα Xeros Ltd. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Stephen Burkinshaw, καθηγητή χημεία, ο οποίος και εξηγεί ότι το πλυντήριο θα μειώσει δραστικά τόσο το νερό αλλά και την ενέργεια που χρησιμοποιείται σε κάθε πλύση. Επίσης, αναφέρει πως: «Το νέο πλυντήριο μπορεί να απομακρύνει όλα τα είδη των καθημερινών λεκέδων, όπως καφέ και κραγιόν, χρησιμοποιώντας πολύ μικρή ποσότητα νερού».

Για να θέσετε σε λειτουργία αυτό το πλυντήριο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο όπως κάνετε πάντα. Στη συνέχεια στο πίσω μέρος της μηχανής προστίθενται πλαστικά chips. Τέλος, η πλύση συμπληρώνεται με μια κούπα νερού που περιέχει το απορρυπαντικό. Μετά από την απομάκρυνση της βρωμιάς, τα τσιπ απορροφούν το νερό απαλλάσσοντας σας από το ξέβγαλμα.

Ο βρετανικός οργανισμός Waterwise, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε υπολόγισε πως 13% της καθημερινής κατανάλωσης νερού ενός νοικοκυριού είναι από τα πλυντήρια, δηλαδή περίπου 21 λίτρα τη μέρα.