Γυναίκα αγόρασε σπίτι από το eBay με 1,75 δολλάρια

Ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι της οδού Perkins 1606 στο Saginaw πωλήθηκε στο eBay.com για λιγότερο από την αξία ενός γεύματος στα McDonald’s. Η δημοπρασία είχε 6 χτυπήματα και τελικά κατάφερε να πωληθεί την Τετάρτη το απόγευμα για μόλις $1,75 στην 30χρονη Joanne Smith από το Chicago. Η νέα πλέον ιδιοκτήτρια δήλωσε: “Θα προσπαθήσω να το πουλήσω. Δεν σκοπεύω να μετακομίσω από το Σικάγο, ούτε να πάω στο Saginaw.” Η Joanne έχει μετακομίσει μόλις τα 5 τελευταία χρόνια από το Miami, ενώ ακόμα δεν έχει πάει να δει τη νέα της ιδιοκτησία και δεν έχει επισκεφθεί ποτέ στο Saginaw.

Επίσης, δηλώνει πως: “Οι άνθρωποι που μου πούλησαν το σπίτι, δεν μου έχουν δώσει επιπλέον πληροφορίες γι’αυτό. Ξέρω πως το σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο και ότι υπάρχουν οφειλόμενοι φόροι, αλλά το μόνο που έχω είναι το e-mail τους. Θα ήθελα να πάω να το δω, αλλά δεν θα κάνω ένα ταξίδι 300 μιλίων, εάν δεν μπορώ να μπω μέσα στο σπίτι, ώστε να δω και το εσωτερικό του”, ενώ δεν αποκλείει και διάφορα σενάρια που έχουν ακουστεί: “Μπορεί να είναι στοιχειωμένο ή κάτι τέτοιο.”

H νέα ιδιοκτήτρια εκτός από την εξευτελιστική τιμή των $1,75 θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον κάποιους φόρους, μετριάζοντας έτσι το ποσό που κέρδισε με τον πλειστηριασμό. Πληρώνοντας λοιπόν τους φόρους που οφείλονται στην πολιτεία και κάνοντας ένα καλό καθάρισμα και φτιάξιμο στο σπίτι θα πληρώσει συνολικά $850. Οι φόροι αυτοί θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι την Τρίτη, αλλιώς το σπίτι θα κατασχεθεί από την πόλη.