Ασανσέρ για το διάστημα

Επόμενη στάση το διάστημα… Μην απορήσετε αν σε μερικά χρόνια ακούσετε ή δείτε την παραπάνω φράση. Οι Γιαπωνέζοι, οι οποίοι μας έχουν συνηθίσει σε καινούργιες πατέντες και προσπάθειες για νέες ανακαλύψεις αφού μας παρουσίασαν τους αερόσακους για ηλικιωμένους, τις ηλεκτρονικές νοικοκυρές, τα αυτοκίνητα νερού, μεταφραστές της γλώσσας των σκύλων και μπότες που εκτοξεύουν αυτόν που τις φοράει, αποφάσισαν να ασχοληθούν με κάτι πιο περίπλοκο και πάρα πολύ εντυπωσιακό. Ο λόγος για το ασανσέρ με προορισμό το διάστημα. Αν είχατε σκοπό να ταξιδέψετε σε αυτόν τον προορισμό μην αγχώνεστε για τα διαστημόπλοια κλπ, σε λίγο καιρό ίσως να έχει κατασκευαστεί το πρωτότυπο αυτό ασανσέρ.

Ξεχάστε οπότε και τα άπειρα χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να πάτε στον Άρη, με το ασανσέρ τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Θα κοστίζουν και πάλι πολλά χρήματα, αλλά όχι όσα θα χρειάζονταν σήμερα για να γίνονται ταξίδια στο Διάστημα. Η τιμή του διαστημικού ταξιδιού εκτιμάται στα 6,25 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ασανσέρ, το οποίο θα διανύει κάθετα 36.000 χιλιόμετρα με προορισμό ένα διαστημικό σταθμό που θα κινείται στην ίδια τροχιά με τη Γη, θα είναι φτιαγμένο από πολύ ελαφρύ υλικό, ενώ στους θαλάμους αυτούς θα υπάρχουν διάφορα φορτία, όπως ηλιακές γεννήτριες ρεύματος ή κιβώτια με ραδιενεργά απόβλητα, ακόμα και άνθρωποι.

Για την κατασκευή του χρειάζεται να γίνουν πολλές εφευρέσεις στον τομέα της μηχανικής και αυτό είναι που προσπαθούν να ανακαλύψουν οι ερευνητές των μεγαλύτερων εταιρειών και των Πανεπιστημίων της Ιαπωνίας, δηλαδή να καταφέρουν να απαγκιστρώσουν το ασανσέρ από τη βαρύτητα της Γης.

Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες από το πως πρόκειται να δείχνει αυτό το πρωτότυπο και παράξενο ασανσέρ.