Ο γρηγορότερος τυφλός ραλίστας

Ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας για τυφλούς είναι ο 43χρονος Βέλγος Luc Costermans πιάνοντας την ταχύτητα των 308,78 km/h με μια πορτοκαλί Lamborghini Gallardo, στην περιοχή Istres, κοντά στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία και συγκεκριμένα σ’έναν διάδρομο προσγείωσης. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Βρετανός Mike Newman, ο οποίος με την BMW M5 έτρεξε με 268 km/h πριν τρία χρόνια.

Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ δεν ξέχασε βέβαια να ευχαριστήσει και τον συνοδηγό του Guillaume Roman, ο οποίος τον καθοδηγούσε σ’όλη την διάρκεια της διαδρομής. Ο Luc δήλωσε: “Είμαι πολύ, πολύ ευτυχής. Είναι μια ομαδική προσπάθεια.”

Ο άνθρωπος αυτός δεν γεννήθηκε τυφλός, αλλά πριν 4 χρόνια είχε ένα ατύχημα και παρόλ’αυτά δεν το έβαλε κάτω με τίποτα. Δανείστηκε το αμάξι και έτρεξε δύο γύρους σημειώνοντας το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο αφιέρωσε στον οδηγό της Formula 1, Philip Streif, ο οποίος το 1989 έμεινε παράλυτος, λόγω ατυχήματος που είχε κατά τη διάρκεια του Grand Prix στη Βραζιλία.

Ο ίδιος άνθρωπος, ο Luc Costermans πριν από δύο χρόνια είχε καταφέρει να κάνει τον γύρο της Γαλλίας με ένα μικρό αεροπλάνο, έχοντας φυσικά μαζί έναν εκπαιδευτή και έναν πλοηγό, γεγονός που δείχνει πως ο Luc έχει πολλά κότσια και δεν πτοείθηκε από το ατύχημα που του στέρησε την όραση.