Τα νέα χαρακτηριστικά του FM 2009

Το demo του Football Manager 2009 έφτασε (κατεβάστε το από εδώ) και το πλήρες παιχνίδι κυκλοφορεί στις 14 Νοεμβρίου. Τι μπορούμε όμως να περιμένουμε από αυτή τη νέα έκδοση; Το FM 2009 πέρα από την πολυαναμενόμενη 3D απεικόνιση αγώνα που πρόκειται να του δώσει πολύ μεγάλη ώθηση και τις υπόλοιπες γενικές βελτιώσεις που αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, έχει μερικές ακόμα πινελιές που αναμένεται να συνθέσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και να βοηθήσουν στην ανανέωση που τόσο χρειαζόταν το παιχνίδι. Ακολουθούν μερικά από τα νέα αυτά χαρακτηριστικά:

Αγωνιστικός χώρος
– Νέος χλοοτάπητας: Τώρα έχετε την δυνατότητα να ζητήσετε εκ νέου στρώσιμο του χλοοτάπητα για να εξασφαλίσετε έναν καλό αγωνιστικό χώρο.
– Φθορά χλοοτάπητα: Αυτό το χαρακτηριστικό καταγράφει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου κατά την διάρκεια της σεζόν.
– Αναβολή αγώνων: Αποτελεί μέρος του χαρακτηριστικού της φθοράς χλοοτάπητα και μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή λόγω κακοκαιρίας ή υπερβολικά βρεγμένου αγωνιστικού χώρου.

Καλύτερη 11άδα
– Όπως μπορεί να είχατε παρατηρήσει στο FM 2008, στο τέλος της σεζόν υπήρχε το “Best XI” που σας έδειχνε την καλύτερη 11άδα του συλλόγου σας από την αρχή του παιχνιδιού. Πλέον στο FM 2009, όλες οι καλύτερες 11άδες στο παιχνίδι παίρνουν μία βαθμολογία και έτσι μπορείτε να δείτε πως τα πάει η καλύτερη 11άδα σας συγκριτικά με αυτή άλλων ομάδων ανά τον κόσμο.

Οπτικές γωνίες απεικόνισης αγώνα
– Όπως είπαμε το FM 2009 θα έχει για πρώτη φορά 3D απεικόνιση, ωστόσο έχετε την δυνατότητα να βλέπετε τον αγώνα και με το πατροπαράδοτο 2D. Στις παρακάτω εικόνες θα πάρετε μία γεύση απ’όλες τις διαθέσιμες οπτικές γωνίες.

Νέες ειδήσεις
– Τώρα θα έχετε επιπλέον ενημέρωση για πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο παιχνίδι, όπως για παράδειγμα όταν αποφασίζεται ποιος θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο τουρνουά, μία λίστα από παίχτες που έμειναν ελεύθεροι από τις ομάδες τους, κάποιο γεγονός που συνέβη κατά την διάρκεια ενός αγώνα και πολλά άλλα. Πέρα από αυτό νέες πληροφορίες έχουν προστεθεί σε αρκετά νέα, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια διαπραγμάτευσης μεταγραφής σας παρέχεται μία αναφορά από το βοηθό προπονητή με πληροφορίες για τα πιο αδύναμα σημεία της ομάδας και πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.

Επιπλέον χαρακτηριστικά
– Το παιχνίδι πλέον μετράει την απόσταση που έτρεξε ένας παίχτης κατά τη διάρκεια του αγώνα (όπως τα στατιστικά που βλέπουμε σε αγώνες Champions League).
– Οι βαθμολογίες των παιχτών είναι πλέον δεκαδικοί αριθμοί. Π.χ. ένας παίχτης τώρα μπορεί να έχει απόδοση 8.3 αντί για απλώς 8.
– Η επέκταση του γηπέδου πλέον ξεκινάει μετά τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν αντί για το ξεκίνημα της σεζόν που γινόταν μέχρι τώρα. Οι εργασίες έτσι ολοκληρώνονται πιο σύντομα.
– Προστέθηκαν περισσότερες επιλογές για την περίοδο που είστε σε διακοπές. Έχετε την δυνατότητα να κάνετε αίτηση για δουλειά μόνο στις κορυφαίες κατηγορίες, στις τελευταίες κατηγορίες, σε χαμηλότερες κατηγορίες ή για οποιαδήποτε δουλειά.
– Βελτιωμένες αναφορές ομάδας, που πλέον σας προτείνουν και νέους παίχτες για τις θέσεις που είστε πιο αδύναμοι.
– Πλέον μπορείτε να στείλετε ένα εικονικό φαξ σε ομάδες με ερώτηση για το ποιοι παίχτες είναι διαθέσιμοι για δανεισμό.
– Όταν η διοίκηση σας εμπιστεύεται μπορείτε να διαλέξετε μια συγκεκριμένη feeder ή parent ομάδα, αντί να διαλέξετε απλώς τον τύπο.
– Καλύτερη και πιο ρεαλιστική εξέλιξη παικτών. Τα wonderkids ξεκινούν με καλύτερα χαρακτηριστικά και υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη, βασισμένο στα προγράμματα προπόνησης που έχετε θέσει.
– Ημέρες δοκιμών, όπου παίκτες που ανήκουν σε διάφορες ομάδες έρχονται αντιμέτωποι μεταξύ τους, με τους αγώνες να φαίνονται και να προσφέρονται προς scouting.
– Μπορείτε να αποσύρετε τον αριθμό φανέλας κάποιου παίκτη σας όταν αυτός αποσυρθεί εφόσον έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια στο σύλλογο.

Για ακόμη περισσότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε το προηγούμενο άρθρο μας. Τέλος μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το 3D match μέσω video, καθώς και από screenshots του παιχνιδιού (Μέρος 1ο, Μέρος 2ο, Μέρος 3ο).

Όσον αφορά τις απαιτήσεις του παιχνιδιού μπορείτε να τις δείτε κάνοντας κλικ εδώ, ενώ για να κατεβάσετε το demo κάντε κλικ εδώ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.