To Starcraft II θα κυκλοφορήσει ως τριλογία, σε 3 ξεχωριστά μέρη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Blizzard, το πολυαναμενόμενο real time strategy Starcraft II θα κυκλοφορήσει ως τριλογία με 3 ξεχωριστά παιχνίδια, με το καθένα από αυτά να εστιάζει σε μια από τις 3 φυλές με βαθύ σενάριο και μακροσκελές campaign. Συγκεκριμένα οι τρεις τίτλοι θα είναι το Terrans: Wings of Liberty, το Zerg: Heart of the Swarm και το Protoss: Legacy of the Void με το κομμάτι των Terrans να κυκλοφορεί πρώτο και τα άλλα 2 να ακολουθούν σαν expansions, με την Blizzard να δηλώνει ωστόσο ότι θέλει να έχουν πραγματικά την αίσθηση standalone προϊόντων.

Το κάθε campaign θα έχει δικά του χαρακτηριστικά. Το Terran campaign θα περιλαμβάνει ένα mini-Protoss campaign, το Zerg campaign θα διαθέτει RPG στοιχεία, ενώ το Protoss campaign θα έχει σχέση με τη διπλωματία. Τα campaigns όπως αναφέραμε θα έχουν πληθώρα αποστολών και το σενάριο (το οποίο θα επηρεάζεται από τις επιλογές σας) αναμένεται πολύ βαθύ και λεπτομερές, πλαισιωμένο από πολλά εντυπωσιακά in-game cinematics. Τα στοιχεία αυτά εξασφαλίζουν στους 3 τίτλους την δυνατότητα να μπορούν να σταθούν ως αυτόνομα παιχνίδια. Όσο αφορά το multiplayer κομμάτι η εταιρεία των αριστουργημάτων δήλωσε ότι τα αρχικά της πλάνα παραμένουν αμετάβλητα και δεν επηρεάζονται από τη διάσπαση των campaigns, όμως δε διευκρινίζουν περισσότερα προς το παρόν.

Η Blizzard αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την πρωτότυπη κίνηση και να χωρίσει το Starcraft II σε 3 αυτόνομους τίτλους καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καθυστερούσε σημαντικά η κυκλοφορία του ή θα αναγκαζόταν να πετσοκόψει σημαντικά το σενάριο, το οποίο δε χωρούσε σε έναν μόνο τίτλο με φυσιολογική διάρκεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούγονται φήμες πως το κάθε campaign θα έχει 30 αποστολές, κάτι που δείχνει το βάρος που θέλει να ρίξει η εταιρεία στο single player.

Τέλος, πρόθεση της εταιρείας είναι να κυκλοφορεί έναν τίτλο κάθε χρόνο, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του 1ου μέρους της τριλογίας, Terrans: Wings of Liberty.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά όπως για παράδειγμα που θα φτάσει το κόστος της τριλογίας, τι επιλογές θα έχει στο multiplayer κάποιος που έχει μόνο τον ένα τίτλο κλπ, όμως ας μην ξεχνάμε πως ότι έχει δημιουργήσει η Blizzard ως τώρα (Diablo, Warcraft, Starcraft, World Of Warcraft) είναι αριστούργημα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.