Gay πιγκουίνοι έκλεβαν αυγά από straight ζευγάρια για να γίνουν πατέρες

Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται είναι η αλήθεια, ένα ζευγάρι από Gay πιγκουίνους έκλεβε αυγά από straight ζευγάρια προκειμένου να γίνουν πατέρες. Το έξυπνο ζευγάρι των Gay πιγκουίνων προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η κλοπή τους άρχισαν να βάζουν πέτρες ανάμεσα στα πόδια των γονέων πριν απομακρύνουν τα αυγά τους, αλλά βέβαια η εξαπάτηση έγινε αντιληπτή από τους άλλους πιγκουίνους στο ζωολογικό κήπο του Harbin της βορειοανατολικής Κίνας, οι οποίοι πλέον έχουν εξοστρακίσει το ομοφυλοφιλικό ζεύγος από την ομάδα τους. Τώρα οι φύλακες έχουν αποφασίσει να διαχωρίσουν το ζευγάρι των 3 ετών αρσενικών πουλιών για να αποφύγουν οποιαδήποτε νέα διατάραξη του υπολοίπου της κοινότητας κατά τη διάρκεια της εποχής εκκόλαψης.

Ένας φύλακας του ζωολογικού κήπου εξήγησε ότι το ομοφυλοφιλικό ζεύγος είχε τη φυσική ώθηση του να αποκτήσει απογόνους, παρά τη διαφορετική σεξουαλικότητά τους. Ένας άλλος φύλακας δήλωσε στην εφημερίδα Austrian Times ότι: “Μια από τις ευθύνες του αρσενικού ενήλικα είναι να φροντίζει τα αυγά. Παρά το γεγονός όμως ότι αυτό είναι βιολογικά αδύνατο για αυτό το ζεύγος, η φυσική επιθυμία ακόμα υπάρχει” και πρόσθεσε πως το γεγονός της απομόνωσης “Δεν είναι διάκριση. Πρέπει να τους περιφράξουμε χωριστά, διαφορετικά ολόκληρη η ομάδα θα ενοχληθεί κατά τη διάρκεια του χρόνου εκκόλαψης”.

Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα της ομοφυλοφιλίας στο ζωικό βασίλειο, αλλά οι ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι έχουν συλλάβει την προσοχή του κοινού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα είδη. Ένας γερμανικός ζωολογικός κήπος προκάλεσε την προσβολή των ομοφυλοφιλικών ομάδων μετά από την προσπάθεια του να ζευγαρώσει μια ομάδα ομοφυλοφιλικού αρσενικού πιγκουίνου με τα σουηδικά θηλυκά πουλιά που έβαλαν στον ίδιο χώρο ειδικά για να τους παραπλανήσουν. Αλλά το πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε αφού οι πιγκουίνοι γύρισαν την πλάτη στα θηλυκά, μην παρουσιάζοντας κανένα ενδιαφέρον για τους εν δυνάμει συντρόφους τους. Επίσης, το 2002 σε έναν ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης ένα ζευγάρι πιγκουίνων που ήταν μαζί για οκτώ χρόνια χωρίστηκε όταν οι φύλακες παρατήρησαν ότι και τα δύο ήταν αρσενικά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.