Μαγαζί στην Πολωνία πουλάει μωρά

Το πρώτο κατάστημα στον κόσμο που πουλάει μωρά εγκαινιάστηκε στην Πολωνία, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο συζήτησης και συγκρούσεων, αφού σε άλλους φάνηκε καλή ιδέα και σε άλλους όχι, δημιουργώντας έτσι διχασμό απόψεων. Σε αυτούς που δεν άρεσε καθόλου συμπεριλαμβάνεται και η Καθολική εκκλησία, η οποία υποστηρίζει πως τα παιδιά τα χαρίζει μόνο ο Θεός και όχι κάποια μητέρα που κυοφορεί για λογαριασμό άλλων. Παρόλα αυτά, πολλοί είναι και αυτοί που τέθηκαν υπέρ αυτής της κίνησης, αφού και η υπογεννητικότητα αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην Πολωνία.

Το κέντρο αυτό ήδη έχει βάλει τις τιμές για την απόκτηση ενός παιδιού, οι οποίες κυμαίνονται από 15.000 έως 22.500 δολάρια. Προς το παρόν,  οι γυναίκες που έχουν πάει στο κατάστημα με σκοπό να προσφέρουν το υγιές σώμα τους για να γεννήσουν τα παιδιά άλλων γυναικών έχουν φτάσει τις 37. Οι υπεύθυνοι του κέντρου προσέχουν ιδιαίτερα τον τόπο κατοικίας των υποψήφιων παρένθετων γυναικών, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να κατοικούν κοντά στο ζευγάρι, που θα υιοθετήσει το μωρό που θα τους προσφέρει.

Επιπλέον, οι παρένθετες αυτές μητέρες αναγκάζονται να κάνουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις, μερικές εκ των οποίων είναι και γενετικά τεστ, ενώ σημαντικό είναι όσες ενδιαφέρονται να κάνουν αυτή την “καλή πράξη” ότι υποχρεώνονται να απέχουν από το αλκοόλ και το τσιγάρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι που τελικά θα αποκτήσουν το βρέφος πρέπει να εγγυηθούν ότι θα υιοθετήσουν το μωρό ότι και αν συμβεί, είτε γεννηθεί υγιές είτε όχι. Τέλος, η μητέρα που θα κυοφορήσει πρέπει να συμφωνεί με το γεγονός ότι δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το παιδί μετά τη γέννησή του.