Ηλιακό υβριδικό Yacht

Ποιος είπε ότι το νερό και ο ηλεκτρισμός δεν πάνε μαζί; Το πρώτο παγκοσμίως ηλιακό υβριδικό yacht, το οποίο λειτουργεί με πετρέλαιο θα σας εντυπωσιάσει και θα σας κάνει να θέλετε να οργώσετε τις θάλασσες. Το Island Pilot DSe Hybrid διαθέτει πειραματικές υβριδικές ακτίνες συλλήψεως ηλιακής ενέργειας που συλλέγουν 6.8KW. Σε περίπτωση όμως που δεν λάμπει ο ήλιος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράλληλο υβριδικό σύστημα μηχανών Steyer που συνδέεται με μια μηχανή diesel ιπποδύναμης 75 και το ζευγάρι των ηλεκτρικών μηχανών ιπποδύναμης 36 που τροφοδοτούνται από ένα πακέτο μπαταριών με ισχύ 20 kw/hour.

Το μέγεθός του, το οποίο φτάνει τα 40 πόδια, ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενάντια στο  Fort Lauderdale International Boat Show, το οποίο ήταν ένα από τα “πράσινα” σκάφη ή συσκευές, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, και τα οποία κυμάνθηκαν από το κλασσικό ηλεκτρικό αλιευτικό σκάφος Epower Marine Calypso Classic ως τις ανακυκλώσιμες προπέλες της Piranha Propeller. Βέβαια αυτό που εξέπληξε περισσότερο το κοινό ήταν η τιμή του που ανέρχεται στα $600,000. Το DSe μπορεί να λειτουργήσει για  δύο ώρες με την μπαταρία του.

Έχοντας σε λειτουργία την μηχανή diesel μπορεί να πιάσει τους 13 κόμβους, καθώς θα γεμίζει την μπαταρία μέσω γεννητριών ισχύος 25-kW, ενώ αν λειτουργήσετε παράλληλα την μηχανή diesel και την ηλεκτρική μηχανή μπορεί να πιάσει τους 15 κόμβους.

Επειδή όμως κανείς δεν αγοράζει ένα Yacht μόνο για την ταχύτητα του, αλλά κυρίως για την αναψυχή που του προσφέρει, μπορείτε να χαλαρώσετε βλέποντας DVD στην 26 ιντσών HDTV που διαθέτει Home Cinema ή να ξαπλώσετε στο τεράστιο υπέρδιπλο κρεββάτι που έχει η καμπίνα του. Επιπλέον διαθέτει σουίτα-ξενώνα, η οποία έχει και αυτή ένα τεράστιο υπέρδιπλο κρεββάτι, το οποίο μπορεί να χωριστεί σε δύο μονά σε περίπτωση που έχετε παιδιά. Πέρα από όλες αυτές τις πολυτέλειες διαθέτει και δεξαμενή νερού για το μπάνιο σας, η οποία έχει τη δυνατότητα να ζεσταίνει το νερό, όπως και πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.