Ask.com Top 2008 Searches και Top 10 ερωτήσεις

Μετά την Yahoo! ακόμη μία μηχανή αναζήτησης αποφάσισε να δημοσιεύσει τις πιο συχνές αναζητήσεις για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της. Το Ask.com παρουσιάζει τις κορυφαίες αναζητήσεις σε 7 πολύ ενδιαφέρουσες κατηγορίες τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Η κατηγορία που κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζει είναι αυτή με τις 10 συχνότερες ερωτήσεις που έψαξαν απάντηση μέσω του Ask.com. Συγκεκριμένα η Νο1 πιο συχνή ερώτηση για το 2008 ήταν “How do I get pregnant?” δηλαδή “πως μπορώ να μείνω έγκυος;”. Φαίνεται πως η εγκυμοσύνη έχει γίνει μόδα, όπως δείχνουν άλλωστε και οι συνεχώς αυξανόμενες εγκυμονούσες Celebrities. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ερώτηση “πως χάνω βάρος;”, ενώ ακολουθούν δύο ερωτήσεις επαγγελματικής φύσεως “πως γράφω το βιογραφικό μου;” και “πόσο είναι ο ελάχιστος μισθός;” (μη μας πιάσουν και κορόιδο…).

Στην πέμπτη θέση κάνει την εμφάνισή της η οικονομική κρίση με την ερώτηση “πόσα χρήματα αξίζει το αυτοκίνητο μου;”, ενώ την έκτη θέση καταλαμβάνει η ερώτηση “πώς μπορώ να αλλάξω το όνομά μου;”. Συνεχίζοντας την λίστα, στην έβδομη θέση υπάρχει το βαθυστόχαστο ερώτημα “ποιο είναι το νόημα της ζωής;” και στην ένατη πέφτουμε στα σκληρά με την απορία “γιατί ο ουρανός είναι μπλε;”. Μεσολαβεί στην όγδοη θέση το ερώμα “πως μπορώ να εγγραφώ για να ψηφίσω;” και τέλος, αποκαμωμένοι από τα βαθυστόχαστα ερωτήματα οι επισκέπτες αναζητώντας λίγη χαλάρωση, ψάχνουν την απάντηση στο ερώτημα “πως μπορώ να κατεβάσω videos;”.