Γάτα φοράει φακούς επαφής

Γάτα

Μια 15χρονη γάτα αναγκάστηκε να φορέσει φακούς επαφής για να βελτιώσει την όραση της. Πρόκειται για μια ιατρική πρωτοβουλία που χάρισε στη γάτα αυτή την όραση και πάλι. Σύμφωνα με το “Sky News”, ο Ernest έπασχε από “entropion”, μια πάθηση στην οποία τα καπάκια του ματιού γυρίζουν προς το εσωτερικό και γρατζουνάν το βολβό του ματιού. Έτσι οι κτηνίατροι πρότειναν την καινοτόμο λύση επειδή η γάτα ήταν πάρα πολύ γέρικη για να διακινδυνεύσουν να κάνουν εγχείρηση με ολική νάρκωση. Το προσωπικό του Godshill RSPCA στο Isle of Wight όπου κατοικούσε ο Ernest 13 χρόνια, δήλωσε ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ πριν μια γάτα να φοράει φακούς επαφής.

Ο υπεύθυνος του, Les Burrows είπε ότι: “Είναι πιο άνετος. Προηγουμένως τα μάτια του ήταν κλεισμένα, τώρα είναι ανοικτά. Χρησιμοποιήσαμε τον Ernest για να εξετάσουμε τα νέα σκυλιά που έρχονται σε μας για να δούμε εάν φοβούνται τις γάτες επειδή δεν έχουν ξαναδεί ποτέ. Είναι πιο προσεκτικός τώρα με τα σκυλιά γιατί μπορεί να τα δει.”

Ο Ernest θα συνεχίσει να ζει στο RSPCA επειδή αποτελεί ένα μόνιμο και δημοφιλές πρόσωπο στο γραφείο υποδοχής. Τέλος, οι φακοί αφαιρούνται και καθαρίζονται από το προσωπικό κάθε τρεις εβδομάδες.