Κυκλοφόρησε ο Google Chrome 1.0

Google Chrome Logo

Στην χθεσινή ομιλία της στο Le Web 08 στο Παρίσι, η Αντιπρόεδρος της Google Marissa Mayer ανακοίνωσε πως σύντομα η beta επoχή του Google Chrome τελειώνει. Και ενώ δεν ανάφερε συγκεκριμένη ημερομηνία, εν τέλει αποδείχθηκε πως το “σύντομα” ισοδυναμούσε με το αύριο! Η πρώτη πλήρης και επίσημη έκδοση του Chrome είναι από σήμερα γεγονός. Μέχρι την Παρασκευή 12/12/2008 όλες οι υπάρχουσες εκδόσεις Chrome beta θα έχουν ανανεωθεί αυτόματα σε Chrome 1.0.

Στο επίσημο blog η Google ανακοίνωσε πως τα προβλήματα με την αναπαραγωγή βίντεο και ήχου μέσω του Chrome έχουν επιλυθεί και πως η επίσημη έκδοση του είναι σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορη από την πρώτη beta. Στις βελτιώσεις συγκαταλέγονται η βελτιωμένη αποθήκευση αγαπημένων ιστοσελίδων και η αποτελεσματικότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η Google αναφέρει πως η ομάδα ανάπτυξης του Chrome εργάζεται για πολλές ακόμα βελτιώσεις όπως η υποστήριξη Mac και Linux καθώς και η δυνατότητα προσθήκης add-ons.

Μέσα στις 100 μέρες ζωής του, ο Chrome κατάφερε να προσελκύσει 10.000.000 χρήστες και να μετρήσει 14 κυκλοφορίες.

O Chrome έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να πλησιάσει τον Internet Explorer ή τον Firefox . Όμως ο ιδιαίτερα μικρός χρόνος (σε σύγκριση με άλλα προϊόντα της Google) που μεσολάβησε από την beta στην πλήρη έκδοση, καταδεικνύει την μεγάλη σημασία του για την εταιρεία ως κομμάτι του οράματος της για το cloud-computing.

Download: Google Chrome Latest Version

[via]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.