The Day the Earth Stood Still

Περισσότερο επίκαιρη από ποτέ μοιάζει η νέα ταινία φαντασίας The Day the Earth Stood Still στην οποία πρωταγωνιστεί ο Keanu Reeves με την Jennifer Connelly και κάνει πρεμιέρα αύριο Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Ένας επισκέπτης από το Σύμπαν, ένα εξωγήινο πλάσμα τραβάει πάνω του την προσοχή όλων. Πολιτικοί και επιστήμονες προσπαθούν να ερμηνεύσουν, να αποκαλύψουν το μυστήριο που κρύβει. Μια μητέρα και ο γιος της θα καταφέρουν μέσα από την επαφή μαζί του να καταλάβουν τις προθέσεις του. Ο ανθρώπινος κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται την Γη για να υπάρχουν και όχι η Γη τους ανθρώπους, και ο μακρινός αυτός επισκέπτης θα φροντίσει να το κάνει αυτό γνωστό στους γήινους.

Άκρως οικολογικό το μήνυμα της ταινίας και αυτό αρκεί για να επικροτήσουμε την είσοδο της στο ελληνικό box – office ενώ άξια αναφοράς και προσοχής είναι τα οπτικοακουστικά της εφέ. Να σημειωθεί ότι η ταινία αποτελεί remake της ταινίας του 1951 με τον ίδιο τίτλο με πρωταγωνιστή τον Michael Rennie. Μόνο που η απειλή εξόντωσης της Γης δεν έρχεται πια από τα πυρηνικά όπλα, αλλά από το διαταραγμένο οικοσύστημα.