“Welcome Back” αγγλικό concept λεωφορείο

Welcome Back Bus

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε, με την ανακοίνωση των νικητών, ο διαγωνισμός “A new bus for London” κατά τον οποίων βραβεύτηκαν οι καλύτερες ιδέες για μια νέα έκδοση του γνωστού κόκκινου διώροφου λεωφορείου που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Αγγλίας. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και μερικές από τις προτάσεις αρκετά αξιόλογες, ωστόσο για μένα ξεχώρισε ένα “οικολογικό” όχημα με τίτλο “Welcome Back Bus” και πολύ όμορφο design, το οποίο τελικά κατέκτησε την 2η θέση.

Welcome Back Bus

Το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι μια δημιουργία των Ισπανών Héctor Serrano, Miñarro García and Javier Esteban και έχει ως βασικό στόχο να διατηρήσει το στυλ των κλασσικών κόκκινων λεωφορείων με μικρές πινελιές που εκσυγχρονίζουν τις γραμμές του, και να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Για να το πετύχει αυτό οι κατασκευαστές του χρησιμοποίησαν έναν υβριδικό ντίζελ-ηλεκτρικό κινητήρα σε συνδυασμό με συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στην οροφή του. Το Welcome Back έχει μικρό μέγεθος και λιγότερο βάρος τα οποία συνιστούν μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και λιγότερες εκπομπές ρύπων, ενώ διαθέτει και μικρή απόσταση μεταξύ των αξόνων καθιστώντας το ιδανικό και ευέλικτο για κίνηση μέσα στην πόλη.

Welcome Back BusΤο εσωτερικό του, αν και δεν μπορεί να μεταφέρει όσους επιβάτες μεταφέρουν τα συμβατικά λεωφορεία, είναι αρκετά ευρύχωρο και προσεγμένο με μεγάλα παράθυρα μεταξύ των οποίων δεσπόζει και το διαγώνιο παράθυρο που βρίσκεται δίπλα στην σκάλα που οδηγεί στον 2ο όροφο.

Welcome Back BusWelcome Back BusWelcome Back BusWelcome Back Bus