Η πιο βαριά πατάτα του κόσμου

Ένας Λιβανέζος έχει καλλιεργήσει την μεγαλύτερη και βαρύτερη πατάτα του κόσμου, η οποία ζυγίζει 11,3 κιλά, στο αγρόκτημα του που βρίσκεται στα νότια της χώρας του Λιβάνου. Το βάρος του μεγάλου αυτού λαχανικού δεν έχει ελεγχθεί ακόμα από το βιβλίο Guinness, αλλά προφανώς είναι αρκετά μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχον ρεκόρ που ήταν 3,2 κιλά. “Δουλεύω από παιδί στα χωράφια και είναι η πρώτη φορά που έχω δει κάτι τέτοιο.”, δηλώνει ο 56χρονος αγρότης, ο Khalil Semhat, που κατοικεί 50 μίλια νότια της Βηρυτού.

Το αγρόκτημά του καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου βομβαρδισμού από το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια του πολέμου το καλοκαίρι 2006. Καλλιεργεί κυρίως πατάτες και μπανάνες.

Παρά το εκπληκτικό μέγεθος του λαχανικού, ο κ. Semhat επέμεινε ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει κανένα τεχνητό λίπασμα: “Δεν χρησιμοποίησα καθόλου χημικές ουσίες”. Περιγράφοντας το εύρημά του ως “γίγαντα”, ο κ. Semhat επέδειξε την πατάτα σε έναν φωτογράφο. Ο βολβός ήταν ο πιο βαρύς είπε ο κ. Semhat και έπρεπε να καλέσει έναν φίλο για να τον βοηθήσει να τον βγάλει από το έδαφος, σύμφωνα με το AFP. Ο κ. Semhat ελπίζει να καταχωρήσει την πατάτα του στο επόμενο βιβλίο Guiness.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.