Αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε αεροπλάνο

Αυτοκίνητο- Αεροπλάνο

Ναι καλά καταλάβατε από τον τίτλο και δεν είναι ψέμα. Δημιουργήθηκε επιτέλους το πρώτο αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε αεροπλάνο, γεγονός που θα βοηθήσει να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κόσμου. Πρόκειται για το πρώτο πλήρως λειτουργικό ιπτάμενο αυτοκίνητο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στους δρόμους και θα ταξιδέψει στους αιθέρες μέσα στο 2009.

Το όνειρο αυτό, που από την δεκαετία του ΄80 οι σχεδιαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα είναι πλέον γεγονός. Το αυτοκίνητο που θα απογειώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, όπως αυτά που τόσα χρόνια βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας θα κατασκευαστεί από Αμερικανούς και συγκεκριμένα από την εταιρεία Τerrafugia Τransition. Όπως είναι αναμενόμενο βέβαια πρόκειται για ένα μοντέλο που θα είναι αρκετά ακριβό, περίπου 135.500 ευρώ, και που οποιοσδήποτε θελήσει να το αγοράσει θα πρέπει να έχει και δίπλωμα πιλότου. Το νέο αυτό μοντέλο έχει ήδη παραγγελθεί από αρκετούς, γι’αυτό αν το επιθυμείτε θα πρέπει να μπείτε σε λίστα και στα τέλη του χρόνου θα είναι δικό σας. Επιπλέον θα χρειαστεί να καταθέσετε μια μικρή προκαταβολή το ύψος της οποίας είναι 7.000 ευρώ.

Αυτοκίνητο- Αεροπλάνο

Μιας και είναι αεροπλάνο διαθέτει αναδιπλούμενα φτερά μήκους 8,2 μ. σε πλήρη έκταση, μπορεί να καλύψει απόσταση 460 μιλίων με ταχύτητα που αγγίζει τα 115 χλμ/ώρα και η απογείωσή του απαιτεί έναν μικρό αεροδιάδρομο. Όσο για τα καύσιμα, το μήκους 5,8 μέτρων όχημα δεν είναι απαιτητικό καθώς λειτουργεί με την γνωστή σε όλους μας αμόλυβδη βενζίνη, που μπορούμε πολύ απλά να βρούμε σε βενζινάδικο.

«Μπορείτε να οδηγήσετε ως το τοπικό σας αεροδρόμιο,να πετάξετε 460 μίλια, να προσγειωθείτε,να μετατρέψετε το αεροπλάνο σε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε απευθείας στον προορισμό σας.Θα είστε πάντα έτοιμοι να οδηγήσετε ή να πετάξετε» δηλώνει εκπρόσωπος της Τerrafugia, που έχει έδρα της τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Η λειτουργία του και η μετατροπή του σε αυτοκίνητο από αεροπλάνο και το αντίστροφο είναι πολύ απλή και γίνεται μέσω ενός τηλεχειριστηρίου. Για να ξεδιπλώσετε όμως τα φτερά του και να πετάξετε απαιτείται να εισαγάγετε έναν κωδικό που δίδεται υπό όρους μόνο σε διπλωματούχους πιλότους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. «Μην αφήσετε ποτέ ξανά καιρικές συνθήκες να ακυρώσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο το ταξίδι σας.Μπορείτε απλώς να το προσγειώσετε,να το μετατρέψετε σε αυτοκίνητο και να συνεχίσετε το ταξίδι σας οδικώς» ισχυρίζεται εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε και ένα βιντεάκι με το νέο αυτό μοντέλο αυτοκινήτου-αεροπλάνου:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.