Όμορφες ξανθιές κατασκοπεύουν την Ευρώπη

Ξανθιά

Η Κομισιόν ισχυρίζεται ότι γίνεται όλο και συχνότερα στόχος κατασκόπων που μερικές φορές είναι “όμορφες εκπαιδευόμενες με ψηλά πόδια και ξανθά μαλλιά”. Η προειδοποίηση έγινε μέσω εσωτερικού υπομνήματος, που κυκλοφόρησε στους υπαλλήλους του Τμήματος Προσωπικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βάλερι Ράμπι, το υπόμνημα παρέχει συμβουλές για την πρόσληψη υπαλλήλων που προέρχονται από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και αναφέρει ότι η απειλή κατασκοπείας για την Κομισιόν “αυξάνεται μέρα με τη μέρα”. Η Ράμπι εξήγησε ότι οι “αναζητούντες πληροφορίες” είναι λομπίστες, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι ιδιωτικών εταιριών και ειδικοί της Πληροφορικής.

“Μπορεί να είναι η όμορφη εκπαιδευόμενη με τα ψηλά πόδια και τα ξανθά μαλλιά”, προειδοποίησε η Ράμπι. Τα σχόλιά της προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που αναφερόταν στο εσωτερικό υπόμνημα. Η Ράμπι διευκρίνισε ότι οι πράκτορες εσωτερικής ασφαλείας της Επιτροπής συνεργάζονται στενά με τις αρχές εθνικής ασφαλείας των 27 χωρών-μελών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Otherside.gr Games