Ανεμοστρόβιλος πρωτοφανής για την Ελλάδα

Καταστροφή από ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία

Ο καιρός στον πλανήτη αλλάζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο και αποτέλεσμα αυτού είναι η εμφάνιση του μεγάλου ανεμοστρόβιλου στην Ηλεία. Παρόλο που ανεμοστρόβιλους είχαμε δει και νωρίτερα στην Ελλάδα, η ένταση και το μέγεθός τους ποτέ δεν ήταν ικανό για να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, όπως αυτές που βλέπουμε σε άλλες χώρες (π.χ. Αμερική).

Ο πρωτοφανής όμως αυτός ανεμοστρόβιλος που εμφανίστηκε στα χωριά της Ηλείας, κυρίως την βορειοδυτική Ηλεία και συγκεκριμένα τον δήμο Βουπρασίας την 25η Μαρτίου του 2009 προκάλεσε αρκετές υλικές ζημιές και κόστισε την ζωή σε δύο ανθρώπους.

Το τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των δύο ανθρώπων έγινε στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας όταν το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε μάνδρα. Ο τρίτος επιβαίνων του αμαξιού τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Όσo αφορά τις υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, έγιναν ζημιές σε στέγες σπιτιών και σε κολώνες της ΔΕΗ, ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ξηλώθηκαν ακόμα και παγκάκια από πλατείες.

Τέλος, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έχουν πάει στις πόλεις και τα χωριά της βόρειας Ηλείας για να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να παράσχουν βοήθεια, όπου χρειαστεί. Επίσης αναμένεται να γίνει καταγραφή και τυχόν ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.