Κάμερα θα τοποθετηθεί στο μάτι σκηνοθέτη

Κάμερα στο μάτι σκηνοθέτη

Θέλοντας να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή στις σύγχρονες κοινωνίες όπως μπορεί να δει το μεγάλο μάτι του Μεγάλου Αδελφού, o 36χρονος Καναδός σκηνοθέτης Ρομπ Σπενς θα τοποθετήσει στο γυάλινο μάτι του, το οποίο έχασε σε ατύχημα όταν ήταν παιδί, μια μικροσκοπική βιντεοκάμερα, μέσα από την οποία θα καταφέρει να καταγράψει ακριβώς αυτό που θα βλέπει.

Ο εξοπλισμός που θα μπει στο μάτι του, χωρίς να συνδέεται με τον εγκέφαλό του, θα περιέχει εκτός από τη βιντεοκάμερα, μια μπαταρία και έναν ασύρματο μεταδότη. Το πρόγραμμα αυτό το ονόμασε  “Πρόγραμμα Eyborg” , δημιουργώντας έτσι ένα λογοπαίγνιο των λέξεων “eye=μάτι” και “cyborg=άνθρωπος με μηχανικά εμφυτεύματα”.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέδριο για τα σύγχρονα Μέσα που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και δημοσιεύτηκε στο Reuters: “Αρχικά η όλη ιδέα ήταν να γυρίσω ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την παρακολούθηση. Πίστεψα ότι θα γινόμουν ένα είδος σούπερ-ήρωα που παλεύει για δικαιοσύνη κατά της παρακολούθησης”.

Επιπλέον, ο σκηνοθέτης δεσμεύτηκε πως: “Δεν σκοπεύω να μπω στα αποδυτήρια. Ούτε σκοπεύω να δείξω τον εαυτό μου την ώρα που πηγαίνω στην τουαλέτα.” Το ντοκιμαντέρ αυτό έχει σαν στόχο του την ευαισθητοποίηση του κόσμου και δεν σκοπεύει να δημιουργήσει κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα τύπου “ριάλιτι- Big Brother”.