Γάμος στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας

Γάμος στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας

Το διάσημο μπαλκόνι της Ιουλιέτας (Casa Di Giulietta) στη Βερόνα θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε έναν τέλειο και πολύ ρομαντικό γάμο, αφού οι ιταλικές Αρχές αποφάσισαν να το διαθέσουν στο κοινό με σκοπό να ενισχυθεί ο ρομαντικός χαρακτήρας της πόλης και επομένως να γίνει Number 1 προορισμός για μελλόνυμφους.

Η ιστορία του μοναδικού ζευγαριού, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, που έζησε κάτι τόσο ρομαντικό, αφού είχαν ορκιστεί μοναδική αγάπη και αφοσίωση, διεξάγει στην Βερόνα και συγκεκριμένα στο σπίτι της Ιουλιέτας, το οποίο σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, είναι στην καρδιά της Βερόνας. Το σπίτι άνηκε στην οικογένεια των “Καπέλλο”, τους οποίους ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανέφερε με το όνομα των Καπουλέτων. Στο μπαλκόνι αυτού του κτηρίου το πολυαγαπημένο ζευγάρι έδωσαν το φιλί που επισφράγισε το πάθος τους για πάντα.

Από τώρα όμως και στο εξής, το μπαλκόνι αυτό δεν θα ανήκει μόνο στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, αλλά και σε όσους θα έχουν την τιμή να τελέσουν το γάμο τους εκεί και με αυτόν τον τρόπο να νιώσουν λίγο από τον ρομαντισμό του θρυλικού ζευγαριού, ανταλλάσοντας όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης.