Γυμνές σερβιτόρες – οικονομική κρίση: 1-0

Γυμνές σερβιτόρες

Ως γνωστόν η οικονομική κρίση δεν έχει χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας μόνο, αλλά και κάθε γωνιάς του υπόλοιπου κόσμου. Οι επιχειρηματίες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να αυξήσουν τα έσοδα τους και να μειώσουν τα έξοδα, προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα στο πλήγμα αυτό. Ο Donald Crabtree, ένας Αμερικανός ιδιοκτήτης καφετέριας, στην προσπάθεια του να κάνει ότι μπορεί για να σώσει την επιχείρηση του, τόλμησε και παρουσίασε έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο σερβιρίσματος.

Ο τρόπος αυτός έχει να κάνει με το ντύσιμο των σερβιτόρων του. Το μαγαζί του που ονομάζεται Topless καφέ στο Vassalboro του Maine, μια μικρή πόλη με 4.500 κατοίκους, μας εξηγεί ακριβώς τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από ένα κοινό καφέ και επομένως να γεμίζει συνεχώς με κόσμο και να σχηματίζονται ουρές απ’έξω. Όπως, λογικά θα καταλάβατε, οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες δουλεύουν γυμνοί από τη μέση και πάνω!!!

Βέβαια, το εγχείρημα του αυτό προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και γι’αυτό το λόγο η άδεια από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης άργησε να εγκριθεί και έτσι μόλις πριν μια βδομάδα το μαγαζί κατάφερε να ανοίξει. όπως δήλωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης: “Ξέρω τι αρέσει στον κόσμο. Τους αρέσει το γυμνό. Αν άνοιγα απλώς μια καφετέρια σε μία εβδομάδα θα ήμουν χωρίς δουλειά”.

Αν και οι αιτήσεις για την δουλειά έφτασαν τις 150, με περισσότερες από αυτές να έχουν συμπληρωθεί από άνδρες και γυναίκες που πρόσφατα έχασαν την δουλειά τους λόγω της κρίσης, μόλις 10 γυναίκες και 5 άνδρες κατάφεραν τελικά να κερδίσουν μια θέση στο παράξενο αυτό μαγαζί. Η εκλογή έγινε με αυστηρά κριτήρια και όπως ζητήθηκε από το αφεντικό τους θα πρέπει να είναι πολύ ευγενικοί με κάθε πελάτη.

Όσον αφορά τώρα το μισθό των σερβιτόρων είναι πολύ καλός, ενώ αναφέρεται πως μια σερβιτόρα έλαβε φιλοδώρημα 100$ για έναν καφέ και κάθε σερβιτόρος κερδίζει περίπου 30$ ανά τραπέζι. Τέλος, παρά το μικρό διάστημα λειτουργίας του, το Topless καφέ έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει πολλά αφού οι πελάτες του (κυρίως γυναίκες και ζευγάρια) συνεχώς αυξάνονται.

Otherside.gr Games