Internet Explorer 8 έτοιμος για Download

Internet Explorer 8

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι o νέος της αναβαθμισμένος browser, Internet Explorer 8, είναι έτοιμος για επίσημη διάθεση στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει επίσημα τον νέο browser την Πέμπτη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφαλείας και υποστηρίζοντας ότι ο IE8 είναι πιο ασφαλής ενάντια σε malware, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστικούς browsers της Mozilla και της Google.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τον IE8 σε 25 διαφορετικές γλώσσες, από το website της Microsoft και το online download center της.

Η εταιρεία προετοιμάζει εδώ και ένα χρόνο τους χρήστες για την κυκλοφορία του νέου IE, τονίζοντας, κάθε τόσο, τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στην απόδοση, την καλύτερη υποστήριξη στα πρότυπα της διαδικτυακής τεχνολογίας, την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών που βοηθούν τους χρήστες να βρίσκουν ευκολότερα τα πιο δημοφιλή sites και αγαπημένες πηγές πληροφοριών. Φυσικά δεν λείπουν και οι αναφορές στην ασφάλεια, η οποία επισημαίνεται ως ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του browser.

Σύμφωνα με την αναφορά που ανάρτησε η Microsoft την Πέμπτη, βασισμένη στην έρευνα που διεξήγαγε η NSS Labs, το Release Candidate1 του IE8 παρουσίασε 69% επιτυχία στον εντοπισμό malware προτού αυτά καταφέρουν να προκαλέσουν προβλήματα στο σύστημα. Ο Firefox3.07 της Mozilla ήρθε δεύτερος με ποσοστό αποτελεσματικότητας 30%, ο Safari της Apple τρίτος με ποσοστό 24% και τέταρτος ο Chrome 1.0.154 της Google με ποσοστό μόλις 16%.

Η NSS Labs δήλωσε ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν στην αναφορά, προέκυψαν από δοκιμές που διεξήχθησαν σε περίοδο 12 ημερών, από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου, στα εργαστήριά της στο Austin του Texas. Κατά την διάρκεια των τεστ, η εταιρεία δήλωσε ότι γινόταν στενή επιτήρηση της συνδεσιμότητας ώστε να υπάρχει βεβαιότητα ότι οι browsers μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ενεργά malware sites στα οποία δοκιμάζονταν. Το σύνολο των τεστ που διεξήγαγαν έφτασε τα 141. Το περιθώριο σφάλματος των δοκιμών ήταν 3,76%, σύμφωνα με την NSS Labs.

Η Amy Barzdukas, senior director της Microsoft, παραδέχτηκε ότι μπορεί να δημιουργηθεί αντίθεση συμφερόντων με την κίνηση της εταιρείας λογισμικού να προωθήσει προς τα έξω μια αναφορά στην οποία ο IE8 βγαίνει πρώτος όσον αφορά στην ασφάλεια. Παρόλα αυτά, προτρέπει τους χρήστες να «ρίξουν μια λεπτομερή ματιά στα αποτελέσματα» πριν σπεύσουν να κάνουν κριτική σχετικά με την εγκυρότητα της αναφοράς.

Ο IE8 θα αποτελέσει μέρος του νέου λειτουργικού της Microsoft, Windows 7. Ωστόσο, για πρώτη φορά από τότε που πρόσθεσε την τεχνολογία browser στο λειτουργικό της, η εταιρεία θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να μπορούν να απενεργοποιήσουν τον ΙΕ8, σαν ένα από τα χαρακτηριστικά του συστήματος.

Αυτό προέκυψε λόγω της υπόθεσης ελεύθερου ανταγωνισμού και τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Microsoft να παρέχει την επιλογή στους χρήστες να μπορούν να διαλέξουν browser για τα Windows.

pcw.gr