Sony X-Series Walkman

Sony X-Series Walkman

H Sony παραχώρησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πολύ-αναμενόμενο X-series walkman της, που είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στην CES.

Το νέο walkman player, που παρουσίασε η Sony στην CES, διαθέτει OLED οθόνη αφής 3 ιντσών και όπως είναι αναμενόμενο από τις οθόνες αυτού του είδους, διαθέτει άριστη φωτεινότητα και ευκρίνεια. Η χρήση της οθόνης αφής συνεπάγεται ότι τα περισσότερα πλήκτρα έχουν εξαλειφθεί, αλλά ορισμένα όπως για το ξεκίνημα, την ένταση και την παύση, παραμένουν. Σημαίνει, επίσης, ότι η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της συσκευής, η οποία έχει ύψος λιγότερο των 10 εκ., φάρδος 5 εκ. και πάχος μόλις 1 εκ.

Sony X-Series Walkman

Όταν κυκλοφορήσει θα έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής MP3, Windows Media WMA, ACC και Linear PCM τύπους τραγουδιών. Έτσι, στην ουσία καλύπτει όλες τις κύριες μορφές τραγουδιών αλλά δεν υποστηρίζει DRM-protected ACC τραγούδια, το οποία αγοράζονται μέσω του iTunes Music Store. Η υποστήριξη βίντεο περιλαμβάνει τις μορφές MPEG4 AV/H.264 και Windows Media WMV9.

H Sony έχει ανακοινώσει ότι η 3 ιντσών οθόνη θα έχει ανάλυση 432×240 pixels, κάτι που μεταφράζεται σε ανάλυση widescreen QVGA.

Επίσης, η χωρητικότητα της μνήμης είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική αφού αγγίζει τα 32GB, οπότε υπάρχει άπλετος χώρος για μουσικά συλλογές και βίντεο.

Η Sony δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμα συγκεκριμένη τιμή ή την ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες το Walkman θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία, μέσω της Amazon U.K., σε δύο εκδόσεις, 16GB και 32GB, στην τιμή των 230€ και 310€ αντίστοιχα. Η ημερομηνία κυκλοφορίας που δόθηκε είναι «σε ένα με δύο μήνες».

[via]