Ακόμη μακρύτερο αποδεικνύεται το Σινικό Τείχος

Σινικό Τείχος

Το περίφημο Σινικό Τείχος, η μεγαλύτερη κατασκευή του ανθρώπου στον κόσμο έχει συνολικό μήκος 8.851 χιλιόμετρα και όχι 5.000χλμ που υπολογιζόταν μέχρι σήμερα. Το λάθος αυτό υπήρχε καθώς, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι εκτιμήσεις για το μήκος του είχαν βασιστεί σε ιστορικά αρχεία αντί πραγματικών μετρήσεων, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα νέα στοιχεία ήρθαν στο φως στα πλαίσια ενός ειδικού δεκαετούς προγράμματος που ξεκίνησε το 2005 από την Κρατική Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς με στόχο την συντήρηση και αποκατάσταση των τμημάτων του Σινικού Τείχους που έχουν υποστεί φθορές στο βάθος των αιώνων.

Σύμφωνα με την χαρτογράφηση που βασίστηκε σε υπερσύγχρονα μέσα όπως συσκευές GPS και αποστασιόμετρα υπέρυθρου λέιζερ, το τεράστιο αυτό Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελείται από 6.259 χιλιόμετρα τοιχοποιίας, 359,7 χιλιόμετρα τάφρων και 2.232,5 χιλιόμετρα φυσικών εμποδίων όπως ποτάμια και λόφοι. Βέβαια σε πολλά σημεία έχουν κατεδαφιστεί τμήματα του Τείχους για να περάσουν αυτοκινητόδρομοι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα τμήματα του Σινικού Τείχους ανεγέρθηκαν πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Στη συνέχεια ξαναχτίστηκαν και επεκτάθηκαν κατά τη δυναστεία των Μινγκ (1368-1644 μ.Χ.), προκειμένου να κρατήσουν μακριά κάθε απειλή από τον βορρά και όχι μόνο.

 • merka

  ooooooooooooooooouuuuuuuuuuu

 • Πια

  τι θες να πεις με το οοοοοοοοοοοοοοuuuuuuuuu

 • Πια

  ΑΝΤΕ ΠΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ.ΠΡΟΤΟΝ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑΞΗ ΠΑΣ. ΜΙΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ

 • Μαράκι

  Είναι αλήθεια ότι το σινικό αυτο τείχος φένετε και απο το διάστημα;

 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ……!!! ΤΕΛΕΙΟ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?????

 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΙΟ……!!! ΕΓΩ ΒΑΣΙΚΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΝΤΑΖΟΜΟΥΝΑ…..!!!!!!

 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  ΕΣΥ ”ΜΑΡΑΚΙ” ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΑΞΗ ΠΑΣ?????