Κλήση για χαμηλή ταχύτητα σε Ferrari

Ferrari

Έχω ακούσει κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και γενικότερα για πολλές περιπτώσεις, αλλά κλήση για χαμηλή ταχύτητα πρώτη φορά ακούω. Και όμως συνέβη και αυτό στον 58χρονο επιχειρηματία Ντένις Έβανς, ο οποίος οδηγούσε αμέριμνος την Ferrari του, όταν ξαφνικά είδε έναν αστυνομικό να του κάνει σήμα να σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Σαν καλός πολίτης ο 58χρονος έκανε στην άκρη, αλλά δεν περίμενε αυτό που του έτυχε: δέχθηκε κλήση για χαμηλή ταχύτητα.

Ο υπαστυνόμος Νικ Κροφτ, αφού σταμάτησε τον οδηγό, ξεκίνησε να κάνει τους τυπικούς του ελέγχους και στην συνέχεια του έκοψε κλήση, γιατί οδηγούσε με 40χλμ/ώρα σε δρόμο που το όριο είναι 60χλμ/ώρα, επισημαίνοντας πως ο κύριος Έβανς οδηγούσε πολύ αργά.

Η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή και έλαβε χώρα στο Σαουθερντάουν της νότιας Ουαλίας, σε ένα δρόμο με ελλιπή φωτισμό και τον οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής πολλές φορές διασχίζουν ακόμα και πρόβατα. Οι κάτοικοι μάλιστα της περιοχής έχουν επανειλημμένως ζητήσει να μειωθεί το ανώτατο όριο ταχύτητας.

Τέλος, το αποκορύφωμα στην όλη υπόθεση είναι πως μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας, θέλοντας να δικαιολογήσει τον υπαστυνόμο, δήλωσε πως είδε την Ferrari να πηγαίνει τόσο αργά και νόμιζε πως ήταν κλεμμένη.