Παγκόσμιο ρεκόρ μικρότερου αυτοκινήτου

Παγκόσμιο ρεκόρ μικρότερου αυτοκινήτου

Το μικρότερο αυτοκίνητο του κόσμου κατασκευάστηκε στο Buckinghamshire από τον 47χρονο Perry Watkins, ο οποίος είναι λάτρης των αυτοκινήτων. Για την δημιουργία του μικροσκοπικού αυτού αυτοκινήτου ο Perry χρησιμοποίησε ένα παλιό παιδικό αυτοκινητάκι λούνα-παρκ, στο οποίο έβαλε έναν μικροσκοπικό κινητήρα διαστάσεων 99×66 εκατοστών, τον οποίο τροποίησε ο ίδιος.

Το “Κουρδιστό”, όπως έχει ονομαστεί από τον κατασκευαστή του, επιβεβαιώθηκε από την Παγκόσμια Ακαδημία των Ρεκόρ, που εδρεύει στις ΗΠΑ, πως είναι το μικρότερο αυτοκίνητο που υπάρχει στον κόσμο.

Ο 47χρονος κατασκευαστής του “Κουρδιστού”, έχει ήδη σπάσει 3 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ του χαμηλότερου αμαξιού και τώρα κατάφερε να κατασκευάσει και το νέο του δημιούργημα, η ιδέα του οποίου ωρίμασε μετά από περιήγηση στο Internet. Όπως δηλώνει ο ίδιος: “Έψαχνα στο eBay για κάτι που ήθελα και βρήκα ένα μικρό παιδικό αυτοκινητάκι λούνα-παρκ από τη Σκωτία. Το αυτοκινητάκι δεν λειτουργούσε, αλλά γι’αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν ό,τι έπρεπε. Χρειαζόμουν μόνο τον σκελετό”.

Η τροποποίηση και η κατασκευή του διήρκεσε εφτά μήνες, έτσι ώστε ο Watkins να ενισχύσει τον σκελετό από υαλοβάμβακα με ατσάλινο πλαίσιο και να τον τοποθετήσει πάνω σε ένα μικρό τετράτροχο. Πρόσθεσε μία μηχανή 150cc, καθρέφτες, υαλοκαθαριστήρες, φώτα, εξάτμιση και ζωγράφισε στο μπροστινό και πλαϊνό μέρος φλόγες.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το αμάξι θεωρείται κανονικότατο και γι’αυτό και φορολογείται ως τετράτροχο, προσφέροντας στον κατασκλευαστή του την νόμιμη άδεια να το κυκλοφορεί στον δρόμο. Ο Watkins όμως που έχει ύψος 1,83 ίσως δυσκολευτεί λίγο στην οδήγησή του και να χρειαστεί να επιστρέψει και πάλι στην Jaguar του.