Το χωριό των δίδυμων παιδιών

Το χωριό των διδύμων

Παράξενο και όμως αληθινό είναι το παρακάτω γεγονός, που έκανε τους γιατρούς να απορήσουν και να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας, το Κοντίνχι στην επαρχία Κεράλα, έχει παρατηρηθεί πολύ μεγάλη συχνότητα γέννησης διδύμων παιδιών με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν καταγεγραμμένα πάνω από 250 ζεύγη παιδιών, γεγονός που φαίνεται ακόμα πιο παράξενο αν σκεφτούμε πως στο χωριό αυτό ζουν μόλις 2.000 οικογένειες συνολικά.

Συγκεκριμένο μιλώντας μόνο για το έτος 2008 από τις 300 γεννήσεις, οι 15 ήταν δίδυμα, δηλαδή το 6πλάσιο ποσοστό του μέσου όρου γεννήσεων διδύμων παγκοσμίως, ενώ όσον αφορά τα 5 τελευταία χρόνια είχαμε 60 ζεύγη διδύμων με αυξανόμενο ρυθμό με το πέρας των χρόνων.

Το περίεργο αυτό φαινόμενο που συμβαίνει στο χωριό Κντίνχι (σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές) άρχισε να εμφανίζεται πριν από τρεις γενιές στο συγκεκριμένο χωριό, δηλαδή περίπου πριν από 60 με 70 χρόνια. Προκειμένου λοιπόν να βρουν τον λόγο για την παράξενη αυτή αύξηση των γεννήσεων διδύμων άρχισαν ειδικούς εργαστηριακούς ελέγχους στην τροφή και το νερό του πληθυσμού του χωριού, κοιτάζοντας αν κάποιοι χημικοί παράγοντες μπορούν να εξηγήσουν το απίστευτο φαινόμενο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.