Canon Ixus 100 IS

Canon Ixus 100 IS

Μόλις πιάσαμε στα χέρια μας την Canon Ixus 100 IS, καταλάβαμε ότι πρόκειται για μια μηχανή που θα αρέσει σε πολλούς για την εμφάνισή της, αρκετά σύνηθες για μια μηχανή της σειράς Ixus. Τα χαρακτηριστικά της, από την άλλη, δείχνουν ότι δεν είναι πρόκειται απλά για μια όμορφη μηχανή.

Η Canon Ixus 100 IS διαθέτει αισθητήρα 12,1 MPixel, 3x οπτικό zoom, μια ικανοποιητική σε μέγεθος οθόνη 2,5 ιντσών, η οποία είναι αρκετά φωτεινή και ελαφρά wide. Η μηχανή δέχεται κάρτες μνήμης SD / SDHC, έχει δυνατότητα για λήψη video σε ποιότητα HD, ανάλυσης 1280×720 με 30 fps και στερεοφωνικό ήχο, ενώ διαθέτει αρκετά χρήσιμες λειτουργίες, όπως Motion Detection και Face Detection, σταθεροποιητή εικόνας και Scene Detection για αυτόματη ανίχνευση και επιλογή σκηνών. Στα παραπάνω συμπληρώστε ότι διατίθεται σε τέσσερα χρώματα, μαύρο (που είχαμε στη διάθεσή μας), κόκκινο, ασημί και χρυσό.

Η μηχανή ενεργοποιείται σε ελάχιστο χρόνο και είναι έτοιμη να τραβήξει τις φωτογραφίες σας, ενώ χάρη στο Face Detection εστιάζει αυτόματα μόλις εντοπίσει πρόσωπο ή πρόσωπα, όπως διαπιστώσαμε. Διαθέτει λειτουργία που εξαλείφει το φαινόμενο των κόκκινων ματιών αμέσως μετά τη λήψη της φωτογραφίας, καθώς και Blink Detection που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για να μην έχετε φωτογραφίες, στις οποίες το μοντέλο σας έχει κλειστά μάτια.

Canon Ixus 100 ISΓια να δοκιμάσουμε την Canon Ixus 100 IS σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με αρκετά μεγάλες διαφορές στο φωτισμό, τραβήξαμε φωτογραφίες έχοντας τη μηχανή ρυθμισμένη στο Auto. Το αποτέλεσμα ήταν εικόνες με αρκετά φυσικά χρώματα, ενώ κάθε φορά ανάλογα με τις συνθήκες ενεργοποιούνταν η λειτουργία Scene Detection επιλέγοντας αυτόματα για εμάς τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Στο τελευταίο προφανώς βοηθά πάρα πολύ ο επεξεργαστής DIGIC 4 που διαθέτει η μηχανή. Θα παρατηρήσετε ότι ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους με περίεργο φωτισμό, οι φωτογραφίες έχουν ζωντανά χρώματα και δεν παρουσιάζουν χρωματική αλλοίωση.

Η μοναδική αρνητική εντύπωση αφορά μια δοκιμή του σταθεροποιητή κάτω από συνθήκες για τις οποίες αυτός προφανώς δεν έχει σχεδιαστεί. Όταν θελήσαμε σε εσωτερικό χώρο να δοκιμάσουμε το σταθεροποιητή εικόνας κουνώντας έντονα τη μηχανή, η φωτογραφία δε βγήκε θολή, αλλά είχε ελαφρά αλλοιωμένο φωτισμό.

Η δοκιμή του σταθεροποιητή σε πιο φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή με ελαφριά κίνηση του χεριού μας και επίσης ελαφριά κίνηση του θέματος, δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα και το αποτέλεσμα ήταν μια ολοκάθαρη φωτογραφία, με ζωντανά χρώματα και σωστό φωτισμό. Προφανώς λοιπόν και ο σταθεροποιητής λειτουργεί πάρα πολύ καλά και σίγουρα δε θα έχετε θολές φωτογραφίες, ακόμα και αν κάνετε τα… παράδοξα που εμείς δοκιμάσαμε παίζοντας μαζί του.

Μέσα σε όλα είπαμε να κάνουμε και μια δοκιμή με το macro που διαθέτει η Canon Ixus 100 IS. Ενώ δεν περιμένεις κάτι το ιδιαίτερο από μια compact ψηφιακή μηχανή, είμαστε σίγουροι ότι θα σας ικανοποιήσει, αν δεν έχετε την απαίτηση να φωτογραφίζετε από πολύ κοντά, ας πούμε, έντομα. Η μακροφωτογραφία που τραβήξαμε εμείς δείχνει ότι το πληκτρολόγιό μου θέλει… ένα πολύ καλό καθάρισμα.

Canon Ixus 100 IS

Η Canon Ixus 100 IS προσφέρει στο χρήστη ελάχιστες ρυθμίσεις με το χέρι, οι οποίες αφορούν την ποιότητα εικόνας, τη ρύθμιση του ISO που δέχεται τιμές από 100 μέχρι 1600, τον περιβάλλοντα φωτισμό, καθώς και την έκθεση. Μπορείτε επίσης από το μενού επιλογών να απενεργοποιήσετε λειτουργίες όπως το Blink Detection και το i-Contrast, το οποίο σε ιδιαίτερες συνθήκες εξωτερικού φωτισμού προσπαθεί να σας δώσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την αντίθεση.

Αν για αυτό το καλοκαίρι (και όχι μόνο!), ψάχνετε για μια απλή στη χρήση, ψηφιακή μηχανή με πρωτοποριακές λειτουργίες που θα κάνουν τη χρήση της ακόμα απλούστερη, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, την οποία αντιλαμβάνεστε από τη στιγμή που θα την πιάσετε στα χέρια σας, μικρή σε μέγεθος (η Canon Ixus 100 IS έχει πάχος μόλις 18,4 χιλιοστά), ελαφριά (ζυγίζει μόλις 115 γραμμάρια η μηχανή και άλλα 17 γραμμάρια η μπαταρία ιόντων λιθίου) τότε η Canon Ixus 100 IS είναι μάλλον η νέα σας αγορά.

Στα θετικά:

Η Canon Ixus 100 IS είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση, αφού επιλέγει ακόμα και τις σκηνές αυτόματα. Η ποιότητα των φωτογραφιών της στις περισσότερες περιπτώσεις θα σας ικανοποιήσει, ενώ πολύ καλή εντύπωση μας άφησε το Blink Detection και το σύστημα σταθεροποίησης με το οποίο δύσκολα θα δείτε θολή φωτογραφία. Το μέγεθός της, από την άλλη, είναι ιδανικό για να την έχετε πάντα μαζί σας.

Στα αρνητικά:

Δε μας άρεσε ιδιαίτερα το μέγεθος των πλήκτρων στο σταυρό, όπου πατήσαμε 2-3 φορές λάθος κουμπί. Επίσης, το viewfinder δε σας δείχνει το πλήρες κάδρο που πρόκειται να τραβήξετε, αλλά μικρότερη επιφάνεια, οπότε εμπιστευτείτε την οθόνη της.

Στο δια ταύτα:

Η Canon Ixus 100 IS είναι μια πολύ απλή στη χρήση μηχανή, η οποία σας προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, χάρη στα οποία θα τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ρυθμίσεις ή να διαθέτετε γνώσεις φωτογράφου.

Τρέχουσα Τιμή: 219,00€

[via]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.