Βρέχει στις διακοπές σας; Αποζημιωθείτε!

Συννεφιασμένη Παραλία

Κανονίσατε να πάτε διακοπές, αλλά δυστυχώς σας τα χάλασε ο καιρός και δεν ευχαριστηθήκατε τα μπάνια σας και τον ήλιο; Μην αγχώνεστε διότι τώρα μπορείτε να αποζημιωθείτε.

Δυστυχώς όμως το σύστημα αυτό δεν αναφέρεται σε ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, αλλά σε γαλλικά. Συγκεκριμένα τα πρακτορεία Pierre et Vacances και FranceLoc, προσφέρουν μια ασφαλιστική κάλυψη, η οποία δίνει το δικαίωμα σε όσους δεν απόλαυσαν τον ήλιο στις διακοπές τους να διεκδικήσουν επιστροφή μέρους των χρημάτων που έδωσαν για το ταξίδι, με την προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον 4 μέρες βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Όσον αφορά το πως οι εταιρείες θα είναι σίγουρες για το ποιοι δικαιούνται την αποζημίωση και το πόση θα είναι αυτή, βάση της προϋπόθεσης που τίθεται, θα γίνεται χρήση φωτογραφιών από δορυφόρο παρμένες από την γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία. Τέλος, η αποζημίωση λόγω βροχής, μπορεί να φτάσει και τα 400 ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται μέσω τηλεφώνου, γραπτού μηνύματος ή email και θα λαμβάνουν την αποζημίωση μερικές μέρες μετά το πέρας των διακοπών τους.