Διπλό παγκόσμιο ρεκόρ περπατήματος σε σπασμένα γυαλιά

Διπλό παγκόσμιο ρεκόρ περπατήματος σε σπασμένα γυαλιά

Διπλό παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει ο 56χρονος Nigel Jardine από το Leeds της Μ. Βρετανίας για την σπάνια ικανότητα του να περπατάει την μεγαλύτερη απόσταση πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Ο κάτοχος, λοιπόν, αυτού του διπλού ρεκόρ Guinness είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου και κέρδισε τον πρώτο του τίτλο περπατώντας 1.060 μέτρα πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ είχε διανύσει 960 μέτρα.

Μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου, ο Nigel θέλησε να θέσει ένα νέο δικό του ρεκόρ και άρχισε να περπατάει επί 27,5 ώρες πάνω στα σπασμένα γυαλιά, κάνοντας μόνο ένα πεντάλεπτο διάλειμμα κάθε μία ώρα. Το δεύτερο αυτό ρεκόρ το κέρδισε στις 16 Αυγούστου περπατώντας 30 χιλιόμετρα πάνω σε μία αυτοσχέδια οκταγωνική κατασκευή που είχε ένα διάδρομο γεμάτο με σπασμένα γυαλιά και δεν έπαθε τίποτα.

Ο λόγος που ο άνθρωπος αυτός κέρδισε αυτά τα δύο ρεκόρ, όπως ο ίδιος δήλωσε, ήταν για να μαζέψει χρήματα για φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά και για να κερδίσει το βραβείο για τον καλύτερο Βρετανό προπονητή του 2009.