Μαζοχισμός στο ραδιόφωνο

Πίνει νερό

Ένας παράξενος διαγωνισμός σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό κατά τη διάρκεια του προγράμματος “Πρωινή Τρέλα” (“the Morning Rave”), ο οποίος ήθελε οι διαγωνιζόμενοι να πιουν νερό χωρίς να ουρήσουν για διάστημα τριών ωρών, αποτέλεσε αίτιο για το θάνατο μιας γυναίκας τον Ιανουάριο του 2007, καθώς και την πρόκληση ψυχικών τραυμάτων σε αρκετούς ακροατές.

Ουσιαστικά ο διαγωνισμός αυτός ζητούσε οι ακροατές να πίνουν νερό από φιάλες των 240 ml ανά δέκα λεπτά, ενώ όταν είχαν πιει οκτώ τέτοια μπουκάλια, τους ζητήθηκε να πίνουν νερό από φιάλες των 480 ml ανά δέκα λεπτά.

Μετά λοιπόν από το άτυχο συμβάν οι υπεύθυνοι του σταθμού αναγκάστηκαν να απολύσουν 10 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν και οι μουσικοί παραγωγοί που ήταν υπεύθυνοι για τον διαγωνισμό. Από την άλλη, οι διαγωνισθέντες ανέπτυξαν αυτό που αποκαλούν υδροφοβία και μήνυσαν τους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα, ο σύζυγος και τα παιδιά της άτυχης γυανίκας κατέθεσαν τη δική τους αγωγή για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, και οι δικηγόροι όλων των πλευρών υπέβαλαν χιλιάδες σελίδες ισχυρισμών και επιχειρημάτων.