Νεογέννητο επέζησε αφού πρώτα πέθανε 18 φορές

Νεογέννητο επέζησε αφού πρωτα πέθανε 18 φορές

Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, όπως λένε και οι γιατροί… αυτό που λέμε “Αυτός ο άνθρωπος έχει πάθος για την ζωή”. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε κάποιον μεγάλο, αλλά σε ένα νεογέννητο μωρό, το οποίο από θαύμα επέζησε και μπόρεσε επιτέλους να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια, μετά από 18 φορές που σταμάτησε να αναπνέει. Οι γιατροί το θεωρούσαν δεδομένο πως δεν θα ζήσει, αλλά ο μικρός τους ξεγέλασε και πλέον ζει κανονικά.

Ο μικρός Warwick από την Βρετανία γεννήθηκε έχοντας πολλά προβλήματα με πάρα πολλές επιπλοκές και λοίμωξη στην καρδιά, γεγονός που τον έκανε να σταματήσει να αναπνέει 18 φορές τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του και να επανέλθει στη ζωή. Γενικότερα οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι και πίστευαν πως ακόμη και αν επιζήσει, σίγουρα θα έχει προβλήματα στην όραση, στην ακοή και στο περπάτημα. Ευτυχώς τίποτα από αυτά δεν έπαθε και τώρα ζει κανονικά με την οικογένεια του έχοντας γίνει 1 χρονού.

Το νεογέννητο με όλα αυτά τα προβλήματα έπρεπε να παραμείνει στην θερμοκοιτίδα, για να του παρέχουν συγκεκριμένη θεραπεία. Όπως καταλαβαίνετε οι γονείς δεν είχαν κρατήσει ούτε στιγμή το γιο τους στην αγκαλιά τους και ήταν πολύ δύσκολο γι’αυτούς να ζουν όλη αυτή την κατάσταση. Έχοντας λοιπόν συμβουλευτεί τους γιατρούς και βάζοντας τον εαυτό τους σε ένα πολύ δύσκολο και επώδυνο δίλημμα, έβγαλαν τον μικρό από την τεχνική υποστήριξη και τον κράτησαν στην αγκαλιά τους, έτσι ώστε αν πέθαινε να ήταν εκεί.

Οι γονείς λοιπόν του μωρού παρέμειναν στο ιδιωτικό νοσοκομείο για μια βδομάδα, προσφέροντας στο νεογέννητο ότι μπορούσαν και κυρίως την αγάπη τους, περιμένοντας πότε θα αφήσει την τελευταία του πνοή. Τελικά, η μητρική και η πατρική αγκαλιά με την τόση αγάπη και στοργή έδωσε δύναμη στο μωρό και το έκανε να παλέψει για την ζωή, με αποτέλεσμα να γιορτάζει τώρα τα πρώτα του γενέθλια

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2008, όπου τελικά η κατάσταση του Warwick σταθεροποιήθηκε και το βάρος του έφτασε τα 1.300 γραμμάρια, οι γιατροί επέτρεψαν στο ευτυχισμένο ζευγάρι να πάρει το γιο τους στο σπίτι και 3 μήνες αργότερα τους ανακοινώθηκε πως το μωρό τους δεν θα πεθάνει.

Η μητέρα του μικρού δήλωσε στα μέσα: “Έναν χρόνο μετά, ξέρουμε τελικά ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Και το ξέρουμε γιατί το μωρό μας ζει”.

Επίσης, παρόλο που ο μικρός Warwick διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση, μπορεί να δει, να ακούσει και να κινηθεί.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον μικρό μαχητή…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.