Επένδυση σε…παρμεζάνα

Parmesana

Φυλάσσεται υπό αυστηρότατες συνθήκες στα θησαυροφυλάκεια των τραπεζών. Είναι το ισχυρότερο και πιο αξιόπιστο αποθεματικό. Η πιο ασφαλής επένδυση στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς που διανύουμε. Προϊόντος του χρόνου η τιμή του ανεβαίνει κατακόρυφα. Η αξία του μάλιστα ξεπερνά σε σταθερότητα αυτή του πετρελαίου, του χρυσού και των πολύτιμων ορυκτών. Κι όμως δεν μιλάμε για χρυσό αλλά για…τυρί και πιο συγκεκριμένα για την παρμεζάνα.

“Η επένδυση σε παρμεζάνα είναι ακόμη πιο ασφαλής και από το χρυσό. Θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής.” Γoυίλιαμ Μπιτσάρι, διευθυντής θυσαυροφυλακείου Ιταλικής τράπεζας.

Οι τράπεζες της Ιταλίας δεν ζητούν πλέον τη φορολογική δήλωση με τα περιουσιακά στοιχεία του δανειζόμενου ως εχέγγυο για να δώσουν δάνεια αλλά… κεφάλια παρμεζάνας.

Τα τυριά αποθηκεύονται σε ειδικούς χώρους όπου και ωριμάζουν.

Αν ο δανειζόμενος δεν καταφέρει να ξεπληρώσει τις οφειλές του, η τράπεζα πωλεί την παρμεζάνα, η αξία της οποίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω ωρίμανσης.

“Αυτού του είδους ο δανεισμός είναι απαραίτητος για μας. Ο κλάδος μας δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς αυτόν.” Λουίτζι Ροντανίνι, παραγωγός παρμεζάνας.

Στα θησαυροφυλάκεια των ιταλικών τραπεζών βρίσκονται αυτή τη στιγμή 450.000 ενυπόθηκα κεφάλια παρμεζάνας αξίας 187 εκατομμυρίων δολαρίων!!!!

Οι αποδόσεις φαίνεται μάλιστα να είναι τόσο καλές για τις ιταλικές τράπεζες που σκέφτονται να επεκτείνουν το μέτρο και σε άλλα ντελικατέσεν όπως το κρασί και το καπνιστό προσούτο.

[via]