Επίθεση ξιφία σε 30χρονη στη Σαντορίνη

Ξιφίας

Με ένα κομμάτι ρύγχους ξιφία καρφωμένο στην σπονδυλική της στήλη θα ζει στο εξής η 30χρονη Αγγελική Πουλοπούλου, η οποία δέχθηκε επίθεση από ξιφία την περασμένη Παρασκευή, ενώ έκανε μπάνιο στην παραλία Καμάρι της Σαντορίνης. Η νεαρή κοπέλα ενώ κολυμπούσε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρο από την ακτή, αντιλήφθηκε ότι κάτι αιχμηρό την τρύπησε στην κοιλιά. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό της τράβηξε τον ξιφία από το σώμα της, τον πέταξε στην θάλασσα και βγήκε αιμόφυρτη στην ακτή.

Η τυχερή μέσα στην ατυχία της κοπέλα είπε ότι έβγαινε από την θάλασσα, όταν περίπου ενάμιση μέτρο από την ακτή, ένιωσε κάτι σαν σιδερόβεργα να της τρυπά την κοιλιά. Μέσα στον πανικό της έπιασε το αντικείμενο που την χτύπησε και το τράβηξε από το σώμα της. Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τους ιατρούς ήταν σωτήρια. Αμέσως μόλις βγήκε το ρύγχος του ψαριού από μέσα της, η θάλασσα όπως λέει, γέμισε αίμα και άρχισε σε κατάσταση σοκ να καλεί σε βοήθεια, ενώ προσπαθούσε να κολυμπήσει για να βγει έξω. Ευτυχώς σε βοήθεια έσπευσαν άλλοι λουόμενοι και διεκομίστηκε εγκαίρως στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις πρώτες βοήθειες.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί μόνο άλλα δύο περιστατικά επίθεσης ξιφία σε άνθρωπο και μάλιστα και τα δύο θύματα πέθαναν. Αλλά και η 30χρονη κινδύνεψε, καθώς σύμφωνα με την μητέρα της, το ρύγχος του ξιφία την έπληξε στο συκώτι, το στομάχι και τη χολή και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται. Το πραγματικά απίστευτο αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα είναι επιφυλακτικοί, για το αν η επίθεση έγινε όντως από ξιφία.

Όπως λένε οι γιατροί, στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική έχουν αναφερθεί στο παρελθόν αντίστοιχες περιπτώσεις, με θύματα όμως ψαράδες. Πριν από 7 χρόνια στο ίδιο σημείο συνέβη όμως ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό, που είχε κάνει τότε το γύρο του κόσμου. Πρωταγωνιστής ο φίλος της 30χρονης, ο οποιος ενώ ψάρευε, του καρφώθηκε το καμάκι του ψαροτούφεκου στο κεφάλι και επέζησε.

[via]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.