2χρονος Einstein

Einstein

Ο Όσκαρ είναι ένα από τα εξυπνότερα παιδιά του κόσμου που έχουν συναντήσει ποτέ οι εμπειρογνώμονες του Κέντρου Πληροφοριών για Χαρισματικά Παιδιά, στο Σόλιχαλ, αφού έχει δείκτη ευφυΐας πάνω από 160 και συγκαταλέγεται στο 99.99ο εκατοστημόριο του πληθυσμού και βρίσκεται εκτός διαβάθμισης καθώς το τεστ του Στάνφορντ-Μπίνετ δεν μπορεί να μετρήσει δείκτη ευφυΐας πάνω από το 160.

Τα λόγια του 29χρονου πατέρα του 2χρονου αγοριού, Τζο, είναι: “Ο Όσκαρ είπε προσφάτως στη γυναίκα μου για τον αναπαραγωγικό κύκλο των πιγκουίνων. Συνέχεια κάνει ερωτήσεις. Κάθε γονιός θέλει να πιστεύει πως το παιδί του είναι ξεχωριστό αλλά ξέραμε πως υπήρχε κάτι πραγματικά αξιοπρόσεχτο στον Όσκαρ. Ειλικρινά, ανυπομονώ για τη μέρα που θα γυρίσει και θα μου πει πως είμαι χαζός”, ενώ της 26χρονης μητέρας του Χάνα: “Εκπλήσσει τους πάντες. Όταν ήταν 12 εβδομάδων γνωρίζαμε ήδη πως ήταν πανέξυπνος. Βρισκόταν σε μία ασυνήθιστη επαγρύπνηση.»

Από την άλλη η  οικιακή βοηθός της οικογένειας, κυρία Ρίγκλεϊ, δήλωσε: “Το λεξιλόγιό του είναι φοβερό. Μπορεί ήδη να συντάξει πολύπλοκες προτάσεις. Την άλλη μέρα γύρισε και μου είπε “Τα λουκάνικα κάνουν πάρτι στο στόμα μου””.

Επιπλέον, ο άνθρωπος που αξιολόγησε τον Όσκαρ, ο Δρ. Πήτερ Κόνγκντον, ο οποίος υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα παιδί με ανώτατη ευφυΐα, είπε πως: “Βάσει των ικανοτήτων του, θα μπορούσε να ταξινομηθεί στην κατηγορία των πνευματικά χαρισματικών ανθρώπων. Επιδεικνύει μία εκπληκτική ικανότητα”.

Τέλος, ο Τζον Στίβενετζ, που είναι διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης Μένσα, επιβεβαίωσε πως ο Όσκαρ έγινε δεκτός σε ηλικία δύο ετών, πέντε μηνών και έντεκα ημερών και δήλωσε: “Ο Όσκαρ έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Η πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς του είναι να μετατρέψουν αυτές τις δυνατότητες σε επιτεύγματα και εμείς χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που επέλεξαν να εισάγουν τον Όσκαρ το δίκτυο της Μένσα, ώστε να έχει την απαραίτητη υποστήριξη”.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το νεαρότερο μέλος, βρετανικής καταγωγής, που έγινε δεκτό από τη Μένσα, είναι η Ελίζ Ταν Ρόμπερτς, από το Έντμοντον, στο βόρειο Λονδίνο, σε ηλικία δύο ετών, τεσσάρων μηνών και 14 ημερών, με δείκτη ευφυΐας 156.