Otherside.gr: Η 2η γενιά!

Otherside.gr v2 Logo

Όπως μπορείτε να διακρίνετε, το Otherside.gr ανανεώθηκε! Η ιστοσελίδα μας υποβλήθηκε τόσο σε αισθητικές αλλαγές, όσο και σε λειτουργικές προσθήκες οι οποίες αναλύονται παρακάτω… Όλα αυτά με γνώμονα να διατηρήσει το προσωπικό του στυλ και να μην “ξενίσει” τους τακτικούς αναγνώστες του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το νέο Otherside.gr κι ελπίζουμε να σας αρέσει! Ασφαλώς τα σχόλια σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα!

Για να δείτε σωστά το νέο Otherside.gr, καλό θα ήταν να κάνετε ένα Hard Refresh (Ctrl+F5)

Update #2: Η μεταφορά του Otherside.gr σε semi-dedicated server ολοκληρώθηκε και η βελτίωση στην ταχύτητα που φορτώνουν οι σελίδες είναι αισθητή. Πλέον θα αρχίσουμε να ενεργοποιούμε σταδιακά τα νέα features και θα δουλέψουμε στην βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας.

Update: Ο server που μας φιλοξενεί δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νέου site, με αποτέλεσμα να φορτώνει πολύ αργά τις σελίδες. Αναγκαστήκαμε να αφαιρέσουμε μερικά από τα νέα features προσωρινά και σε 2-3 μέρες το Otherside.gr θα έχει μεταφερθεί σε νέο πιο γρήγορο semi-dedicated hosting. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρεία, ζητούμε την κατανόηση σας.

Οι αλλαγές αναλυτικότερα

Σχεδιασμός & Λειτουργικότητα: Ξεκινώντας με το σκεπτικό να μην γίνουν ριζικές αλλαγές στο στυλ της ιστοσελίδας μας, προχωρήσαμε σε αισθητικές βελτιώσεις που δίνουν μια πιο μοντέρνα και φρέσκια αίσθηση στον επισκέπτη. Επιπλέον προσθέσαμε σημαντικά στοιχεία που θα διευκολύνουν και θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την περιήγηση στην ιστοσελίδα, με την χρήση thumbnails (μικρών εικόνων δηλαδή), για την εμφάνιση των σχετικών άρθρων κάτω από κάθε άρθρο αλλά και για την παρουσίαση των δημοφιλέστερων άρθρων των τελευταίων ημερών, καθώς και των τυχαίων προτεινόμενων άρθρων. Ένα πολύ σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι επίσης ο νέος σχεδιασμός της κεντρικής σελίδας όπου περιέχει περισσότερα άρθρα χρησιμοποιώντας μια διπλή στήλη που αποτρέπει το τεράστιο scrolling που χρειαζόταν εως τώρα. Στο τέλος της σελίδας, το οποίο επανασχεδιάστηκε πλήρως, προστέθηκαν νέα χαρακτηριστικά ή μεταφέρθηκαν ήδη υπάρχοντα όπως τα πρόσφατα σχόλια, τα δημοφιλέστερα tags, το αρχείο και μερικά ακόμη.  Οι Αρκετά αναφέραμε όμως, σας αφήνουμε να ανακαλύψετε τα υπόλοιπα!

Φιλικότερο προς το Social Networking: Περισσότεροι τρόποι για να στείλετε όποιο άρθρο σας ενδιαφέρει σε φίλους, μέσω Facebook, Twitter, e-mail και πολλές ακόμη επιλογές.

Ταχύτητα: Όπως είναι λογικό, τα νέα χαρακτηριστικά του Otherside.gr το κάνουν πιο “βαρύ” και σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, απαιτούνται περισσότεροι πόροι συστήματος. Για τον λόγο αυτό έχουμε προγραμματίσει μεταφορά σε νέο, μεγαλύτερο και γρηγορότερο server η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το Σάββατο 5/12 γι’αυτό ζητούμε την κατανόηση σας μέχρι τότε, σε περίπτωση που η σελίδα καθυστερεί να φορτώσει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βελτιώσεις δεν σταματούν εδώ καθώς υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες που θα ρυθμιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά και μεσοπρόθεσμα σχέδια για περαιτέρω αλλαγές.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.