Διακοσμήστε τον κήπο σας

Κήπος

Ο Σπύρος Σούλης, γνωστός σε όλους μας για την ικανότητα του στις διακοσμήσεις κατοικιών δίνει ορισμένες συμβουλές για το πως μπορούμε να διακοσμήσουμε τον κήπο μας.

-Βάλτε αναπαυτικά έπιπλα κήπου, για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και το υπέροχο περιβάλλον. Επιλέξτε ξύλινους πάγκους ή ολόκληρα σετ. Τα χρώματα και το στυλ των επίπλων θα πρέπει να ταιριάζουν με το συνολικό ύφος του κήπου σας

-Οι διακοσμητικές πέτρες δίνουν μια διαφορετική διάσταση. Εκτός από την αισθητική τους αξία συμβάλλουν και στην καθαριότητα, αφού όταν περνάτε, μπορείτε να τρίβετε τα παπούτσια σας, προκειμένου να φύγει η βρωμιά που έχει κολλήσει από τα χώματα. Οι χλοοτάπητες είναι επίσης πιο ευχάριστοι στο μάτι από ότι το χώμα.

-Τα κλουβιά για πουλάκια είναι ένα πολύ όμορφο αξεσουάρ για κήπους. Δεν είναι ανάγκη να έχετε μέσα καναρίνια. Βάζοντας μέσα ένα ποτηράκι με νερό και έχοντας την πόρτα ανοιχτή, θα προσελκύσετε πεταλούδες και πουλάκια στον κήπο σας

-Διακοσμήστε με όμορφα, απλά και οικονομικά φωτιστικά. Οι εξωτερικοί πολυέλαιοι είναι μια από τις οικονομικότερες λύσεις και μπορούν να λειτουργήσουν και ως απωθητικό για τα έντομα

-Κωδωνισμοί ανέμου. Ο ευχάριστος ήχος που αποπνέουν φτάνει στα αυτιά σας ως μια εύηχη μελωδία. Μπορείτε να τους κρεμάσετε στα δέντρα και στην είσοδο του κήπου σας.

-Πλάκες και γλάστρες. Θα κάνουν τον κήπο σας πανέμορφο.

-Το νερό είναι το ιδανικό στοιχείο που θα κάνει τον κήπο σας μοναδικό. Ένα μικρό συντριβάνι, για παράδειγμα θα δημιουργούσε έναν χώρο που όλοι θα ζήλευαν. Απλώς πριν αγοράσετε οποιαδήποτε πηγή νερού, φροντίστε να συμβαδίζει με το μέγεθος του χώρου σας.

-Αγαλματάκια, ακούνητα, αμίλητα… Μεταλλικά, μαρμάρινα, καθώς και χάλκινα για αυτούς που προτιμούν περισσότερη αντοχή. Προτιμήστε αυτά που συμβαδίζουν με το ύφος και την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας, του κήπου και της περιοχής.

-Έχετε επενδύσει χρόνο και χρήμα για να μετατρέψετε την άλλοτε αδιάφορη αυλή σε έναν μικρό αλλά πανέμορφο κήπο. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι το πιο σημαντικό στην μεταμόρφωση είναι η φαντασία και η αγάπη προς τη φύση. Συνδυάστε υλικά, διακοσμητικά και φυτά που σας εκφράζουν και πειραματιστείτε. Μην παραλείψετε να διαβάσετε βασικές πληροφορίες για τα φυτά που θα επιλέξετε.