Windows Live Messenger: Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση

Windows Live Messenger

Από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft Corp., αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά του Windows Live Messenger. Ο νέος Messenger αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της επερχόμενης νέας σουίτας υπηρεσιών επικοινωνίας και ανταλλαγής περιεχομένου Windows Live που πρόκειται να αποκαλυφθεί συντόμως.

Περισσότεροι από 320 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger κάθε μήνα, αποστέλλοντας 10 δισεκατομμύρια μηνύματα καθημερινά. Αυτή η τελευταία έκδοση του Messenger προσφέρει πιο ζωντανές συνομιλίες και επιτρέπει καλύτερη διασύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα των φίλων σας, αποτελώντας έτσι τον ιδανικό τρόπο επαφής μαζί τους.

«Καθώς η χρήση του διαδικτύου εξακολουθεί να σημειώνει ραγδαία ανοδική πορεία, οι χρήστες του διαδικτύου – όπου κι αν βρίσκονται – μοιράζονται περισσότερο περιεχόμενο μέσω ποικίλων κοινωνικών δικτύων και sites ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη για τον καθένα τη διατήρηση επαφής με το δίκτυό του», δήλωσε Ο κ. Κωνσταντίνος Λουκάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς. «Με το νέο Messenger εστιάσαμε στην παροχή εργαλείων που σας βοηθούν να οργανώσετε καλύτερα τις επαφές σας και να παρακολουθείτε τα social υpdates που έχουν οι αγαπημένοι σας φίλοι στο διαδίκτυο».

Ο Messenger θα συγκεντρώνει ενημερώσεις (υpdates) από κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το MySpace και το LinkedIn, επιτρέποντας σε φίλους να μοιράζονται, να σχολιάζουν και να στέλνουν μηνύματα μέσω αυτών των δικτύων, όλα μέσα από το Messenger. Ο Messenger αντλεί επίσης ενημερώσεις από άλλα websites που χρησιμοποιούν οι φίλοι σας (ακόμα κι αν εσείς δεν τους χρησιμοποιείτε) επιτρέποντας τους να συνδέονται με το Messenger. Έτσι, μπορείτε να λάβετε για παράδειγμα ενημερώσεις από τo Flickr, το Zune, το YouTube, το Zoo.gr και άλλα, πάντα μέσα από το Messenger.

Τώρα μάλιστα που όλες αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται σε ένα σημείο, ο Messenger επιτρέπει ακόμα καλύτερο έλεγχο της κατάστασης, καθώς οι ενημερώσεις από τις «αγαπημένες» σας επαφές θα καταλαμβάνουν αυτόματα τις πρώτες θέσεις στη λίστα.

Ο κ. Μιχάλης Ναυπλιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Zoo.gr δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Zoo.gr ήταν μέσα στις πρώτες 50 επιλογές της Microsoft παγκοσμίως για την ένταξή του στα live υpdates του Messenger και η μοναδική μέχρι σήμερα ελληνική εκπροσώπηση στο άνοιγμα που κάνει ο Windows Live Messenger σε τρίτα δίκτυα.»

Ο Messenger αυτή τη στιγμή διατίθεται σε περισσότερες από 76 αγορές και 48 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί την αφετηρία μίας σειράς νέων υπηρεσιών που θα καταστούν διαθέσιμες σε πελάτες μέσω PC, διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων.

Τα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα:

– Βίντεο-συνομιλία (video chat) υψηλής ανάλυσης (high definition): Ο νέος Messenger προσφέρει πλέον τη δυνατότητα βίντεο-συνομιλίας (video chat) υψηλής ανάλυσης σε πλήρη οθόνη (full-screen). Επιπλέον, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία βίντεο-συνομιλία και ταυτόχρονα να παίζετε ένα παιχνίδι, να ανταλλάσσετε φωτογραφίες ή να κάνετε chatting.

– Ενσωμάτωση αποτελεσμάτων αναζητήσεων μέσω του Bing: Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων αναζητήσεων μέσω του Bing καθιστά ευκολότερη την προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο από όλο το διαδίκτυο, χωρίς να απαιτείται έξοδος από το παράθυρο συνομιλίας.

– Messenger Connect: Επιτρέπει σε οποιοδήποτε website να ενσωματώσει το Messenger, ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε και να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους φίλους που έχετε στο Messenger. Έτσι, οι φίλοι σας μπορούν επίσης να λαμβάνουν ενημερώσεις από εκεί μέσω του Messenger, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν επιπλέον λογαριασμούς και δίκτυα.

– Οι Σημαντικότερες Στιγμές των Φίλων σας: Αυτή η νέα προβολή με social υpdates έχει σχεδιαστεί γύρω από τις «αγαπημένες» σας επαφές, ώστε οι ενημερώσεις τους να έχουν πάντα προτεραιότητα.

– Ενιαία λίστα επαφών: Από τη στιγμή που όλα αυτά τα δίκτυα και οι ενημερώσεις θα ενοποιηθούν, θα καταργηθούν οι διπλές καταχωρήσεις επαφών και θα δημιουργηθεί μία κεντρική λίστα φίλων με όλους τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής περιεχομένου με αυτούς (σε όλα αυτά τα διαφορετικά δίκτυα).

– Συγχρονισμένα status υpdates: Με την ανάρτηση μιας ενημέρωσης στο Messenger, μπορεί να συγχρονιστεί αυτομάτως το status σας σε άλλα δίκτυα και αντιστρόφως.

– Messenger για δημοφιλή smartphone: Πλέον μπορείτε να έχετε το Messenger σε Windows phone, iPhone και άλλα κορυφαία smartphones. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας, καθώς και στα social υpdates σας, θα μπορείτε να ξεκινήσετε μία συνομιλία, να μοιράζεστε φωτογραφίες και να ενημερώνετε το status σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Μόλις εκδοθεί ο νέος Messenger κατά τη διάρκεια των ερχόμενων μηνών, θα μπορείτε να τον «κατεβάσετε» από τη διεύθυνση http://download.live.com

Για να μάθετε σήμερα περισσότερα, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.messengerpreview.com

Πηγή: Microsoft Hellas

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.