21χρονη πρέπει να τρώει 60 γεύματα ημερησίως (Photos)


Η 21χρονη Lizzie Velasquez ζει και σπουδάζει στο Τέξας, έχει ύψος 157 cm και ζυγίζει μόλις 25 κιλά. Το θέμα είναι πως δεν πρόκειται για περίπτωση ανορεξίας, αλλά πάσχει από ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο που την αποτρέπει από το να παίρνει βάρος.

Για να παραμείνει υγιής, πρέπει να τρώει περίπου 60 μικρά γεύματα τη μέρα, που αντιστοιχεί περίπου σε 5000-8000 θερμίδες. Παρόλο που τρώει ότι μπορεί να μας παχύνει, το ποσοστό του λίπους στο σώμα της είναι 0% και δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 27,3 κιλά.

Η ίδια δηλώνει: Ζυγίζομαι πολύ συχνά και αν δω ότι ζυγίζω λίγο παραπάνω ενθουσιάζομαι. Τρώω κάθε 15-20 λεπτά μικρά σακουλάκια από πατατάκια, γλυκά, σοκολάτες, πίτσες, κοτόπουλο, τούρτες, παγωτά, noodles και τάρτες για να κρατήσω την ενέργεια μου σε υψηλά επίπεδα και επομένως εκνευρίζομαι πάρα πολύ όταν οι άνθρωποι με λένε ανορεξική. Όποτε γνωρίζω κάποιον καινούργιο, πρέπει να του λέω ‘Είμαι η Lizzie και πάσχω από ένα σπάνιο σύνδρομο, ΔΕΝ είμαι ανορεξική’ ”

Η Lizzie έχει έναν αδερφό τον Chris που είναι 12 χρονών και μια αδερφή την Marina που είναι 15 και γεννήθηκαν φυσιολογικά. Η ίδια έχει γεννηθεί 4 βδομάδες πρόωρα και ζύγιζε 1,19 κιλά.

Οι γονείς της Lizzie δηλώνουν: “Μας έλεγαν πως δεν έχουν ιδέα πως θα μπορούσε να επιζήσει και ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να περπατήσει, να μιλήσει και να έχει μια κανονική ζωή. Έπρεπε να αγοράζουμε ρούχα για κούκλες από τα καταστήματα παιχνιδιών, αφού τα παιδικά ενδύματα ήταν πολύ μεγάλα για αυτήν.”

Παρά την εμφάνιση της, το μυαλό της, τα κόκκαλά της και τα όργανα της αναπτύσσονται κανονικά, αλλά δύο φορές κόντεψε να πεθάνει. Την πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών λόγω σκωληκοειδίτιδας και την δεύτερη γιατί τα αιμοπετάλλια της δεν αναπτύσσονταν σωστά και επομένως ήταν αναιμική σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Lizzie γεννήθηκε με καστανά μάτια, αλλά στα 4, το δεξί της μάτι άρχισε να αλλάξει χρώμα μέχρι που τελικά τυφλώθηκε από αυτό.

Όπως καταλαβαίνετε έχει επισκεφτεί πολλούς γιατρούς σε όλο τον κόσμο και αποτελεί αντικείμενο ενθουσιασμού και μελέτης για τον επιστημονικό χώρο. Ο καθηγητής Garg, ο επικεφαλής της μελέτης, πιστεύει πως η Lizzie έχει μια μορφή συνδρόμου που ονομάζεται Neonatal Progeroid Syndrome (NPS) και προκαλεί επιταχυνόμενη γήρανση, απώλεια λίπους από το πρόσωπο και το σώμα, και εκφυλισμό ιστού.

Το να τρώει κάποιος τόσο πολύ και να μην παίρνει ούτε γραμμάριο, είναι το όνειρο πολλών, αλλά όχι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η ζωή της πρέπει να είναι πολύ δύσκολη, αφού πρέπει να τρώει συνέχεια και από την άλλη να αντιμετωπίζει κάποιους που την κοροϊδεύουν. Ευχόμαστε να έχει μια ζωή όσο το δυνατόν μακρύτερη και με υγεία.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.