Οι 10 μεγαλύτερες τρύπες της Γης (Photos)

Δείτε τις 10 μεγαλύτερες τρύπες που βρίσκονται στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

1. Darvaza Gas Crater – Turkmenistan (The Door to Hell):

Στην καρδιά της ερήμου Karakum του Turkmenistan το Darvaza Gas Crater ή The Burning Gates όπως αλλιώς λέγεται, δίνει μια λάμψη που μπορεί να φανεί από μίλια μακρυά, μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Δείτε περισσότερα εδώ

2.Kimberley Diamond Mine – South Africa:

Το Kimberley Diamond Mine, γνωστό και ως η Μεγάλη Τρύπα, κρατάει τα ινία της πιο μεγάλης τρύπας που σκάφτηκε ποτέ από άνθρωπο. Από το 1866 μέχρι το 1914, 50.000 μεταλλορύχοι έσκαψαν την τρύπα με φτυάρια και αξίνες, εξορύσσοντας 2.722 κιλά διαμάντια.

3. Monticello Dam – California:

Το Monticello Dam είναι ένα φράγμα στην Napa County της California των ΗΠΑ που έχει ως σημαντικότερο χαρακτηριστικό την μεγάλη στρογγυλή τρύπα, η οποία ανοίγει και καταπίνει 1.370 κυβικά μέτρα νερό το δευτερόλεπτο όταν η στάθμη του νερού ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο.

4. Bingham Canyon Mine – Utah

Το Bingham Canyon Mine είναι ένα ορυχείο χαλκού στα βουνά Oquirrh της Γιούτα. Το ορυχείο είναι 1,2 χιλιόμετρα βαθύ και 4 χιλιόμετρα πλατύ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανασκαφή από ανθρώπους στον κόσμο.

5. Great Blue Hole – Belize

Η Great Blue Hole είναι μια υποβρύχια τρύπα από στις ακτές του Belize. Η τρύπα έχει 300 μέτρα διάμετρο και βάθος 120 μέτρα. Διαμορφώθηκε ως σπηλιά ασβεστόλιθων κατά τη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγερώνων.

6. Mirny Diamond Mine – Siberia:

Το Mirny Diamond Mine είναι 525 μέτρα βαθύ και έχει διάμετρο 1200 μέτρα. Ήταν το πρώτο, και ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία διαμαντιού στην Σοβιετική Ένωση, ενώ είναι πλέον εγκαταλελλειμένο. Όσο λειτουργούσε, τα φορτηγά έκαναν 2 ώρες για να πάνε από την κορυφή στον πάτο του.

7. Diavik Mine – Canada

Το Diavik Mine είναι ένα ορυχείο στις βορειοδυτικές περιοχές του Καναδά. Το ορυχείο άνοιξε το 2003 και παράγει 8 εκατομμύρια καράτια ή περίπου 1.600 κιλά διαμαντιών κάθε χρόνο.

8. Sinkhole – Guatemala:

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2007, μια τρύπα βάθους 300 μέτρων κατάπιε μια ντουζίνα σπίτια στην Γουατεμάλα. Η τρύπα αυτή προκλήθηκε από τις βροχές και μια υπεδαφική ροή λάσπης.

9. Udachnaya Pipe – Russia:

Το Udachnaya Pipe είναι ένα ορυχείο διαμαντιών στην Ρωσία. Το ορυχείο ανακαλύφθηκε το 1955 και έχει πάνω από 600 μέτρα βάθος.

10. Chuquicamata – Chile

Το Chuquicamata είναι ένα ανοικτό ορυχείο χαλκού στη Χιλή. Είναι το ορυχείο με τη μεγαλύτερη συνολική παραγωγή χαλκού στον κόσμο, αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού. Τέλος, το βάθος του είναι πάνω από 850 μέτρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.