Τουρισμός στην κόλαση επί Γης (Photos)

Προσπαθείτε να ανακαλύψετε ένα “υπέροχο”, εξωπραγματικό προορισμό για τις επόμενες διακοπές σας; Αν πιστεύετε πως τα έχετε δει όλα, ξανασκεφτείτε το, διότι η Danakil Desert στην Αιθιοπία θα σας ξετρελάνει! Τοξικά αέρια, βίαια ηφαίστεια, θειούχες λίμνες και οι τεράστιες θερμοκρασίες του αέρα συνθέτουν μια περιοχή, που πολλοί θα αποκαλούσαν “κόλαση επί Γης”…

Σύμφωνα με τον Γερμανό ηφαιστειολόγο Tom Pfeiffer, ο οποίος είναι και ιδρυτής του VulcanoDiscovery,  παρόλο που είναι ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη στον κόσμο, πολλοί είναι αυτοί που πληρώνουν με ευχαρίστηση για ένα ταξίδι δύο εβδομάδων. Πιθανότατα έχει να κάνει με την επιθυμία του ανθρώπου να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες, μιας και αυτό είναι ακριβώς το συναίσθημα που νιώθεις σε αυτό το εξωπραγματικό περιβάλλον.

Κρίνοντας από την “ομορφιά” της Danakil Desert, θα σκεφτόταν κανείς πως ο κόσμος θα έπρεπε να πληρωθεί προκειμένου να συμφωνήσει για να ταξιδέψει εκεί, ωστόσο στην πραγματικότητα υπάρχουν τύποι που διψούν για περιπέτεια και πληρώνουν $4.600 για ένα ταξίδι 3 εβδομάδων, το οποίο ξεκινάει από το Addis Ababa. Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων εκεί, αλλά οι τουρίστες απολαμβάνουν την ιδιαίτερη, απίστευτη θέα, που δεν μπορεί να συγκριθεί με την χαλάρωση δίπλα σε μια πισίνα. Παρόλα αυτά, αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στο Danakil, θα πρέπει να ξέρετε πως θα έρθετε αντιμέτωποι με την αφόρητη ζέστη και μερικές από τις πιο παράξενες μυρωδιές που μπορείτε να φανταστείτε.