Aimee Mullins: Ένα ξεχωριστό μοντέλο χωρίς πόδια (Photos & Video)

Πριν καν γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια, η Aimee Mullins αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει και τα δυο της πόδια, από το γόνατο και κάτω. Ο οικογενειακός τους γιατρός είπε στους γονείς της πως δεν θα μάθει ποτέ να περπατάει, αλλά η μικρή Aimee δεν το έβαλε ποτέ κάτω κι έτσι στην ηλικία των 19 ετών έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα μετ’εμποδίων (17.01sec) και στο άλμα εις μήκος (3.14m).

Αυτή ήταν η αθλήτρια Aimee, η οποία χρησιμοποιούσε μια πρώιμη μορφή προσθετικών πόδιων από ίνες άνθρακα. Μετά τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 1996 η Aimee, της οποίας το ύψος κυμαίνεται από 1,74 έως 1,86 με τα ανάλογα, εργάστηκε ως μοντέλο και ηθοποιός, ενώ πολύ πρόσφατα έγινε η νέα πρέσβειρα της L’Oreal Paris!

Η ίδια ανέφερε σχετικά με την συνεργασία της με την L’Oreal Paris:

“Τα πρόσωπα της L’Oreal Paris περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες. Είναι τιμή μου που μπαίνω στην “οικογένειά” της. Η φράση ‘Because I’m Worth It’ (Γιατί μου Αξίζει) σημαίνει πολλά για μένα. Η ομορφιά δεν είναι μόνο επιφανειακή. Είναι και μια πραγματική ένδειξη προσωπικότητας και αυτοπεποίθησης.”

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια γυναίκα που αποτελεί έμπνευση για όλους μας και ζωντανή απόδειξη για το ότι όταν υπάρχει θέληση, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

Aimee Mullins

Aimee Mullins

Otherside.gr Games