Φωτογραφία της ημέρας: World Press Photo of the Year

Φωτογραφία της ημέρας

Μέσα από την συγκεκριμένη στήλη, θα παρουσιάζουμε καθημερινά μια φωτογραφία που ξεχώρισε και μας έκανε εντύπωση. Περιορισμοί δεν υπάρχουν, θα δούμε εικόνες παράξενες, αστείες, μυστηριώδεις, επίκαιρες, σοκαριστικές, υπέροχες… Πάντα συνοδευόμενες από την περιγραφη της μικρής τους ιστορίας.

Δείτε την φωτογραφία της ημέρας!

World Press Photo of the Year 2010

Η συγκλονιστική φωτογραφία της Αφγανής Bibi Aisha που απεικονίζεται με ακρωτηριασμένη μύτη και αυτιά στο τεύχος του περιοδικού Time για τον μήνα Σεπτέμβριο, χάρισε στην φωτογράφο Jodi Bieber το βραβείο “World Press Photo of the Year 2010”.

Η άτυχη 18χρονη κοπέλα από το Oruzgan του Αφγανιστάν, είχε επιστρέψει στο πατρικό της εγκαταλείποντας την συζυγική στέγη λόγω κακοποίησης από τον άνδρα της. Ένα βράδυ, οι Ταλιμπάν επισκέφθηκαν την οικογένεια της και ζήτησαν την παράδοση της Bibi Aisha ώστε να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη. Μετά από απόφαση ενός αξιωματούχου των Ταλιμπάν, ο κουνιάδος της Bibi την κράτησε ακινητοποιημένη όσο ο σύζυγος έκοβε τα αυτιά και την μύτη της κοπέλας, ενώ στη συνέχεια την εγκατέλειψαν έτσι, για να διασωθεί αργότερα από ανθρώπους του Αμερικανικού στρατού.

Μετά από ένα διάστημα σε καταφύγιο γυναικών στην Καμπούλ, η νεαρή μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου δέχθηκε ψυχολογική υποστήριξη και υποβλήθηκε σε αισθητικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση του προσώπου της.

Η Bibi Aisha διαμένει μόνιμα πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.