Εκπαιδευτής έσωσε σκύλο με τεχνητή αναπνοή (Video)

Πολλά είναι τα σκυλιά που δεν τους αρέσει η εκπαίδευση, όμως ελάχιστα είναι αυτά που χρειάζονται τεχνητή αναπνοή για να συνέλθουν από αυτήν!

Πριν μια βδομάδα η Tiffany Kauth πήγε το σκυλάκι της, Sugar, για ένα μάθημα εκπαίδευσης στο Canyon Crest K-9 Training Center. Εκεί η Sugar έπαθε ανακοπή. Όπως δήλωσε η ιδιοκτήτρια της στην NBC News: «Ήμουν σίγουρη πως έχανα τον σκύλο μου».

Ευτυχώς όμως, ο εκπαιδευτής σκύλων Ron Pace πήρε μια γρήγορη και τολμηρή απόφαση, προσφέροντας στο σκυλί τις πρώτες βοήθειες με τεχνητή αναπνοή, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εκπαιδευτεί ποτέ για κάτι τέτοιο. Μετά όμως από δύο λεπτά θωρακικών συμπιέσεων και τεχνητής αναπνοής με φιλί της ζωής, η Sugar επανήλθε! Όσον αφορά την διαδικασία, ο Pace εξηγεί: «μπορεί να μην ήταν ο σωστός τρόπος να γίνει, αλλά το αποτέλεσμα είναι που έχει σημασία».

Οι πιθανότητες για θετική έκβαση αυξάνονται για εκείνους που εκπαιδεύονται στον πραγματικά κατάλληλο τρόπο διάσωσης ένος ζώου. Ποιός είναι σωστός τρόπος τεχνητής αναπνοής σ’ ένα σκύλο; Αντί για στόμα με στόμα, η αναπνοή πρέπει να γίνει στόμα με μύτη, δηλαδή με φύσηγμα αέρα μέσα στη μύτη του σκυλιού. Οι συμπιέσεις εκτελούνται με το σκυλί ξαπλωμενο στη δεξιά πλευρά.

Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα για τους ιδιοκτήτες και τους εκπαιδευτές κατοικίδιων ζώων, παίρνοντας και το αντίστοιχο δίπλωμα στις πρώτες βοήθειες ζώων. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για την Αμερική όπου συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό. Όπως ο Pace σκέφτηκε γρήγορα να σώσει την Sugar, οι ιδιοκτήτες με δίπλωμα στις πρώτες βοήθειες για τα ζώα, αυξάνουν τις πιθανότητες τους να σώσουν τον σκύλο τους.