Πλοία από οδοντογλυφίδες (Photos)

πλοία από οδοντογλυφίδες (7)

Ο Wayne Kusy από το Ιλινόις των ΗΠΑ στον ελεύθερο του χρόνο κατασκευάζει πλοία από οδοντογλυφίδες και τα καταφέρνει, πιστέψτε με, πολύ καλά!

πλοία από οδοντογλυφίδες (1)

Ο Wayne ξεκίνησε για πρώτη φορά να φτιάχνει αντικείμενα από οδοντογλυφίδες όταν πήγαινε σχολείο και κάποια στιγμή ζήτησαν από τα παιδιά να φτιάξουν γλυπτά από οικιακά σκεύη. Αφού πειραματίστηκε με γλειφιτζούρια, βρώμη, χυλοπίτες, κατέληξε τελικά στις οδοντογλυφίδες. Αργότερα, στην πέμπτη δημοτικού, έχτισε ένα σπίτι από οδοντογλυφίδες και ένα χρόνο μετά ήρθε και το πρώτο πλοίο.

Όπως αναφέρει ο Wayne, που είναι προγραμματιστής υπολογιστών, έχει καταφέρει να φτιάξει έναν στόλο από 7 μόλις πλοία και αυτό γιατί του παίρνει πολύ χρόνο για να τα κατασκευάσει.

πλοία από οδοντογλυφίδες (15)

“Συνολικά έχω περάσει 12 χρόνια φτιάχνοντας τα πλοία μου. Μακάρι να μπορούσα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να ζω από αυτό αλλά δε γίνεται καθώς έχω φτιάξει μόνο λίγα πλοία. Για παράδειγμα πούλησα ένα μοντέλο του Τιτανικού σε μουσείο στο Λος Άντζελες για 10.000 δολάρια και το οποίο μου είχε πάρει ένα χρόνο για να το δημιουργήσω χρησιμοποιώντας 75.000 οδοντογλυφίδες.”

Σαν ναυαρχίδα του στόλου του θεωρεί το “Quuen Mary”. Χρησιμοποίησε γι’ αυτό σχεδόν 1 εκατομμύριο οδοντογλυφίδες και το εντυπωσιακό μοντέλο δεσπόζει στο σπίτι του στο Σικάγο. Όπως αναφέρει “είναι το καλύτερο δείγμα των ικανοτήτων μου”.

πλοία από οδοντογλυφίδες (8)

πλοία από οδοντογλυφίδες (9)

πλοία από οδοντογλυφίδες (10)

πλοία από οδοντογλυφίδες (11)

πλοία από οδοντογλυφίδες (12)

πλοία από οδοντογλυφίδες (13)

πλοία από οδοντογλυφίδες (14)

πλοία από οδοντογλυφίδες (2)

πλοία από οδοντογλυφίδες (3)

πλοία από οδοντογλυφίδες (4)

πλοία από οδοντογλυφίδες (5)

πλοία από οδοντογλυφίδες (6)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.