Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (8)

Για όσους μείνουν εντός Αττικής, έχουμε 10 προτάσεις για κοντινούς παραθαλάσσιους παραδείσους…

Aρ. 10 : Μαραθώνας

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον ιστορικές περιοχές της Αττικής. Βρίσκεται περίπου 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Πέρα από την πολιτισμική και ιστορική σημασία του – οι ομώνυμοι λίμνη και τύμβος και ο αρχαιολογικός χώρος της Ραμνούντας είναι μερικές από τις “ατραξιόν” της περιοχής – ο Μαραθώνας διαθέτει παράλληλα και αξιοθαύμαστες παραλίες. Η κορυφαία εξ αυτών είναι του Σχοινιά. Εκεί, υπάρχουν αρκετά παραλιακά εστιατόρια καθώς και πολυχώροι όπου μπορούν οι επισκέπτες να παίξουν μπιτς – βόλεϊ και να απολαύσουν τον καφέ τους σε ξαπλώστρες δίπλα πάνω στην άμμο…

Aρ. 9 : Κάλαμος

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Περίπου 45 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται ο Κάλαμος. Γραφικό χωριό, συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Η δασική βλάστηση της περιοχής καταλήγει σε ακτές με άσπρο βότσαλο και καθαρά διαυγή νερά. Σημείο αναφοράς στον Κάλαμο είναι το παραθεριστικό κέντρο των Αγίων Αποστόλων.

Aρ. 8 : Ωρωπός

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (3)

Απέχει 55 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας. Ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή, διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ πολλοί Αθηναίοι διατηρούν εκεί τις εξοχικές τους εστίες. Η παραλία του «βλέπει» τον Ευβοϊκό Κόλπο. Έχει κρυστάλλινα νερά και βότσαλο. Κοντά στον Ωρωπό, βρίσκονται το Δήλεσι, το Μαρκόπουλο και το Χαλκούτσι, τα οποία επίσης ενδείκνυνται για καθημερινές καλοκαιρινές αποδράσεις…

Aρ. 7 : Σούνιο

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (4)

Η μικρή αμμουδερή παραλία που βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον Ναό του Ποσειδώνα (Καβοκολώνες) απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.

Aρ. 6 : Ψάθα

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (5)

2,5 χιλιομέτρα αμμουδερής παραλίας, με θέα τον κορινθιακό και φόντο το πευκοδάσος του όρους Πατέρας. Η Ψάθα απέχει 60 χλμ δυτικά της Αθήνας και προσελκύει αρκετούς τόσο για τα καθαρά της νερά όσο και για τις ψαροταβέρνες της περιοχής.

Aρ. 5 : Χάρακας

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (6)

Η παραλία του Χάρακα αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική, αλλά δεν έχουν το χρόνο -ή τη διάθεση- να ψάχνουν. Με κατεύθυνση προς Σούνιο. πλησιάζοντας τα όρια των δήμων Κερατέας και Λαυρίου, λίγο πριν από το ΚΑΠΕ, θα συναντήσετε στα αριστερά του δρόμου την ταμπέλα που αναγράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα που θα συναντήσετε στο δεξί σας χέρι, ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, και διαλέγετε το σημείο από το οποίο θα θαυμάζετε την απεραντοσύνη της, αφού η συγκεκριμένη παραλία ξεπερνά κατά πολύ σε μέγεθος το μέσο όρο των παραλιών της Αττικής. Κατά τα άλλα, ψιλή άμμος και καθαρά νερά συνθέτουν την εικόνα που θα σας αποζημιώσει για τη διαδρομή. Σημειώστε ότι περίπτερα, καντίνες και λοιπή «αξιοποίηση» απουσιάζουν από την περιοχή, οπότε φροντίστε μερικά χιλιόμετρα πριν για ό,τι θεωρείτε απαραίτητο.

Aρ. 4 : Λεγραινά

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (7)

Η πρώτη προτίμηση για κάθε παρέα φοιτητών που «ξέμεινε» καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά και για όσους αναζητούν το freestyler feeling στις βουτιές τους, η παραλία των Λεγραινών συνδυάζει κυκλαδίτικου επιπέδου ψιλή, χρυσαφένια άμμο με γαλανά νερά και έλλειψη πολυκοσμίας. Αυτό το τελευταίο οφείλεται κυρίως στην απόσταση που τη χωρίζει από τα υπόλοιπα -γνωστά ή κρυμμένα- hot spots της αττικής ακτογραμμής. Θα τη συναντήσετε λίγο μετά το Χάρακα, στα όρια του δήμου Λαυρίου. Θα την αναγνωρίσετε από τη χαρακτηριστική της άμμο, που μοιάζει να έχει εισαχθεί από κάποιο νησί, αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια διαφορά, από την έκταση, που είναι τουλάχιστον διπλάσια του μέσου όρου των γειτονικών παραλιών, και από τον κόσμο που… λάμπει διά της απουσία του.

Aρ. 3 : ΚΑΠΕ

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (8)

Λίγο πριν φτάσετε στα Λεγραινά. στο δεξί σας χέρι θα συναντήσετε μια πιανκίδα η οποία αναγράφει “Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ”. Θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που σας οδηγεί σε μια μικρή πεντακάθαρη παραλία.Εκεί θα παρκάρετε και θα συνεχίσετε στην κατηφόρα με τα πόδια, έως ότου αρχίσουν τα σκαλοπάτια που σας οδηγούν στο μικρό κολπάκι με εξαιρετική αμμουδερή παραλία. Στην κατάβασή σας προς την ακτή θα συναντήσετε μια καντίνα από την οποία θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Aρ. 2 : Θυμάρι

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (9)

55 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται η περιοχη Θυμάρι. Η μικρή παραλία Θυμάρι με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και τις παραλιακές ταβέρνες της. Αν και το μεγάλο της προσόν είναι τα πεντακάθαρα (τουλάχιστον για την Αττική. νερά, η παραλία του Θυμαριού συνδυάζει άμμο με ψιλό χαλίκι, επιτρέποντας τις ρακέτες στους… παιχνιδιάρηδες, αλλά και προστατεύοντας από τα… μαστιγώματα σε περίπτωση αέρα. Η πρόσβαση είναι εύκολη αφού σε διάφορα σημεία από το χώρο παρκαρίσματος υπάρχουν τσιμεντένιες σκάλες.

Aρ. 1 : Σαρωνίδα Εδέμ

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής (10)

Η μικρή αμμουδερή παραλία μπροστά στον παραθεριστικό οικισμό της Σαρωνίδας βρίσκεται σε απόσταση 48 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: menslounge.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.